ANASAYFA MUTFAK OKULU VAZGEÇİLMEZ BİR TUTKU EKMEK

VAZGEÇİLMEZ BİR TUTKU EKMEK

Öğünlerin vazgeçilmez eşlikçisi emektar sofralarımızın baş tacı ekmek. Ekmeğinizi fırından almak yerine kendi ellerinizle siz hazırlayın.

Sütlü ekmek
KAÇ KİŞİLİK: 1 ekmek için
HAZIRLAMA SÜRESİ: 60 dk
PİŞME SÜRESİ: 30 dk

Malzemeler:

  • 550 gr ekmek unu (Yoğururken 2-3 çorba kaşığı ilave gerekebilir)
  • 12 gr taze maya
  • 250 gr ılık su
  • 20 gr tereyağı
  • 10 gr tuz
  • 100 ml süt
  • 10 gr toz şeker
  • 1 yumurtanın sarısı Hazırlanışı:
    Maya ve şekeri bir kaseye alıp ılık suyun yarısı ile karıştırın. Köpükleşene kadar bekleyin. Un ve tuzu bir kapta harmanlayın. Küçük doğranmış tereyağı, mayalı su, süt, kalan su ve yumurtanın sarısını ekleyip karıştırın. Karışımı un serpilmiş tezgahın üzerine alıp yumuşak ve elastiki bir hamur elde edinceye kadar 15 dakika yoğurun.

    Hamuru top şeklinde toparlayıp yağlanmış, derin ve plastik kapaklı bir kabın içine alın. Kapağını kapatıp kabarması için 1-2 saat kadar dinlendirin.

    Dinlenmiş hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Tekrar yoğurup şekillendirin ve yağlanıp unlanmış dikdörtgen bir kabın içine alın. Üzerini nemli bir bezle örtüp 1.5 saat daha dinlendirin.

    Fırının en alt bölümüne ısıya dayanıklı boş bir kap yerleştirin. Hamur hazır olunca ekmeği 230 dereceli fırına yerleştirin. Alt bölümdeki kaba bir su bardağı kaynar suyu ekleyin. Yarım saat pişirin. Fırından çıkan ekmeği altı hava alacak şekilde 1 saat kadar bekletin. Dilimleyip servis yapın.


  • Yeniliklerden haberdar olun!

    Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!