ANASAYFA MUTFAK OKULU SICAK VE ÇITIR RAMAZAN PİDESİ

SICAK VE ÇITIR RAMAZAN PİDESİ

Sıcak ve çıtır Ramazan pidesi

KAÇ KİŞİLİK: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 40 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk

Malzemeler:

  • 1 kg un
  • 50 gr maya
  • 1 kahve fincanı ılık su
  • 100 gr tereyağı
  • 1.5 çorba kaşığı yoğurt
  • 1.5 su bardağı su
  • Yeterince tuz
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1.5 çorba kaşığı çörekotu



    Mayayı 1 fincan ılık suda eriyinceye kadar karıştırıp bekletin. Tereyağını eritip ılıtın. Unu hamur yoğurma kabına alıp mayalı su, eritilmiş tereyağı, sıvıyağtuz ve şekeri ilave edip karıştırın. Suyu azar azar unlu karışıma yedirip düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.




    Hamuru iki eşit parçaya bölüp top şekli verin. Üzerlerine bıçağın ucu ile hafif derin kesilmiş bir artı işareti yapıp 5 dakika dinlendirin. 




    Hamurları un serpilmiş zemine alıp merdane ile inceltin ve yuvarlak pide şeklinde açın. Pidelerin üzerini kaşığın sapı ile baklava biçiminde çizin. Yoğurdu çırpıp fırçayla pidelerin tüm yüzeyini kaplayacak şekilde sürün. 






    Hamurların üzerine çörekotu serpip nemli bezle örtün ve oda ısısında 30 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın. 


    ÖNERİ
    Pidenin üzerine dilerseniz susam taneleri de serpebilirsiniz.


  • Yeniliklerden haberdar olun!

    Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.