ANASAYFA MUTFAK OKULU PROFİTEROL HAMURU

PROFİTEROL HAMURU

Profiterol hamuru

Gerekli malzeme
Hamur için

2.5 çay bardağı su
2 tatlı kaşığı tozşeker
50 gr margarin
1.5 su bardağı un
2 çorba kaşığı mısır nişastası
4 yumurta
Krema için
3 çorba kaşığı un
7 çorba kaşığı tozşeker
Yarım litre süt
1 yumurtanın sarısı
50 gr margarin
2 paket vanilya
1 limonun rendelenmiş kabuğu




Hamur için su, şeker ve margarini bir tencereye alıp kaynatın. Un ve nişastayı ekleyip yoğun bir kıvam elde edinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra yumurtaları teker teker ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın.



Karışımı sıkma torbasına doldurun. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak sıkın. Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Hamurlar piştikten sonra enine ikiye kesip içine kremayı yerleştirin.

Krema için
Krema için un, şeker, süt ve yumurta sarısını çırpıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Margarin ve vanilyayı ilave edip bir taşım daha pişirin. Ocaktan alıp rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Ilınmaya bırakın.





Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.