ANASAYFA MUTFAK OKULU KURU MEYVELİ VE YULAFLI ENERJİ BAR

KURU MEYVELİ VE YULAFLI ENERJİ BAR

Kuru meyveli ve yulaflı enerji bar

Malzemeler
2.5 su bardağı yulaf ezmesi
Yarım su bardağı Hindistan cevizi
Yarım su bardağı kabak çekirdeği içi
Çeyrek su bardağı çekilmiş keten tohumu
Çeyrek su bardağı susam
1 su bardağı badem veya fındık
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı vanilya
Çeyrek su bardağı bal
Çeyrek su bardağı fıstık ezmesi
Çeyrek su bardağı esmer şeker
1 su bardağı küp kesilmiş kuru meyve (yaban mersini, kayısı)


Fırını 160 derecede ısıtın. Yulaf ezmesi, Hindistan cevizi, kabak çekirdeği içi, keten tohumu, susam, badem veya fındığı büyük bir kaseye alıp harmanlayın.


Kızarmış olan yulaf karışımını geniş bir kaseye alın. Ballı karışımı yulaflı karışımın üzerine döküp hızlı hareketlerle karıştırın.


Fırın tepsisine yağlı kağıt yayın. Hazırladığınız karışımı kağıdın üzerine ekleyip elinizle üzerini düzleyin. Sıcak fırında 15 dakika pişirin.


 
Karışımı içinde yağlı kağıt bulunan dikdörtgen bir kaba doldurun. Kaşığın tersiyle bastırıp üzerini düzleyin. 160 dereceye ayarladığınız sıcak fırında 30 dakika pişirin.


Pişirme işleminin son 5 dakikasında bal, fıstık ezmesi, esmer şeker, vanilya, tuz ve tarçını tencereye alıp karıştırarak eritin (şekerin yanmaması için bu işlemi çok dikkatli bir şekilde yapmanız gerekiyor).

 
Fırından aldıktan sonra sıcağa yakın ılıkken keskin bir bıçakla dikdörtgen parçalar şeklinde kesin. Soğuduktan sonra servis yapın.





Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!