ANASAYFA MUTFAK OKULU KAT KAT LEZZET MİLFÖY

KAT KAT LEZZET MİLFÖY

Kat kat lezzet MİLFÖY

Malzemeler:

  • 300 gr un
  • 30 gr küp doğranmış margarin
  • 1 tutam tuz
  • 150 ml çok soğuk su
  • 200 gr margarin




    Un ve tuzu geniş bir kaseye alarak harmanlayın. 30 gr margarin ekleyip 5 dakika parmak uçlarınızla ezerek una tamamen karıştırın. 





    Soğuk suyu azar azar ilave ederek bıçak yardımıyla karıştırarak hamur haline getirin. Streç folyoya sararak 30 dakika buzdolabında bekletin.






    Hamuru unlanmış tezgahta merdane ile 20 cm x 50 cm boyunda dikdörtgen şeklinde açın. 






    Oda ısısında yumuşatılmış margarini yağlı kâğıt arasına yerleştirip merdane ile üzerine vurarak 2 cm kalınlığında inceltin. Yağlı kâğıdı hamurun ortasına ters çevirerek margarini bırakın. Önce kenarları kapatın. Alttan ve üstten hamuru kapatıp merdane ile fazla bastırmadan 20 cm genişliğinde, 55 cm uzunluğunda dikdörtgen şeklinde açın. 






    Hamuru tekrar alttan ve üstten kapatın. Kenarlarındaki unları fırçayla temizleyin. Katlanmış tarafı sağınıza gelecek şekilde çevirin. Tekrar aynı şekilde açıp katlayarak üzerine iki parmağınızı batırıp işaretleyin. Sararak 30 dakika buzdolabında soğutun. Bu arada bir poşetin içine buz doldurup soğuması için hamuru açacağınız tezgahın üzerine bırakın. 




    Hamuru yine merdane ile dikdörtgen açın ve bu sefer uçlarını merkezde karşılıklı olacak şekilde katlayın. Yine önce alttan sonra üstten kapatın. Üzerine dört parmağınızla bastırın ve strech filme sararak 30 dakika buzdolabında bekletin. Bu arada yine buzlu torbayı tezgâha alın. Hamuru buzdolabından çıkartıp 2 defa daha açıp katlayın. 30 dakika buzdolabında soğuttuktan sonra hamur kullanıma hazır olacak. Hamuru merdane ile açıp dilediğiniz boyutlarda keserek kullanabilirsiniz. 


    Domatesli ve mozzarellalı tart 
    KAÇ KİŞİLİK: 8
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
    PİŞME SÜRESİ: 20 dk

    Malzemeler:

  • 1 ölçü milföy hamuru
  • 300 gr kokteyl domates
  • 200 gr mozzarella peyniri
  • 5 dal taze fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yumurta sarısı

    Hazırlanışı:
    Milföy hamurundan 8 dikdörtgen parça kesin. Kenarlardan 1 cm boşluk bırakıp bıçakla bastırarak kesmeden çerçeve yapın. Hamurları yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin.

    Mozzarella peynirini rendeleyin ve çerçeve dışına çıkmayacak şekilde hamurun üzerine yayın. Domatesleri ince dilimleyip üzerine dizin. Fesleğen yaprakları, tuz ve karabiber serpiştirin.

    Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

    Palmier kurabiye 

    KAÇ KİŞİLİK: 6
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
    PİŞME SÜRESİ: 15 dk

    Malzemeler:

  • Yarım ölçü milföy hamuru
  • 1.5 yemek kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı toz şeker
    Üzeri için
  • Pudra şeker

    Hazırlanışı:
    Milföy hamurunun üzerine tarçın ve toz şeker serpiştirin. Hamuru iki kenarından rulo şeklinde sararak ortada birleştirin. 1 cm kalınlığında dilimleyip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

    200 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpiştirerek servis yapın.

     

     

     

     


  • Yeniliklerden haberdar olun!

    Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.