ANASAYFA MUTFAK OKULU EV YAPIMI PEYNİR

EV YAPIMI PEYNİR

Ev yapımı peynir

Evde peynir yapımının ne kadar kolay ve keyifli bir iş olduğunu gördüğünüzde çeşit çeşit peynir hazırlamak için hemen mutfağa koşacağınıza eminiz. İtalyan peyniri mascarpone, severek yediğimiz lor peyniri ve kahvaltıların favorisi labneyi kendi ellerinizle hazırlayıp afiyetle tüketebilirsiniz.

Labne peynir yapımı
Malzemeler

400 ml süt
400 ml krema
1 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 tutam tuz

  
400 ml krema, 400 ml süt, 1 yemek kaşığı yoğurt, bir tutam tuz ve 4 yemek kaşığı sirkeyi kalın tabanlı bir çelik tencereye alıp karıştırın.


Tencereyi ocağın üzerine yerleştirip kaynayana kadar ısıtın. Kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika süreyle tahta kaşıkla karıştırın. Tencereyi ocağın üzerinden alın.


Karışım soğuyana kadar oda ısısında bekletin. Büyük bir cam kasenin üzerine tel süzgeci yerleştirin. Tel süzgecin içine iki kat tülbent yerleştirin. Karışımı süzgece dökün. Suyu süzülene kadar bekletin.


Peyniri cam kasenin içine alıp mikserle çırpın. Kasenin üzerini kapakla kapatıp peyniri buzdolabında bir gece bekletin. Servis yapın.


Ev yapımı mascarpone peyniri

Malzemeler
800 ml krema
2 yemek kaşığı limon suyu
4 yemek kaşığı üzüm sirkesi

Kremayı kalın tabanlı bir çelik tencereye ekleyin. Orta ısılı ocakta kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Kremayı ocaktan alıp limon suyu ve sirkeyi ekleyin. Tahta kaşıkla 5 dakika karıştırın. Kremayı 1 saat ılınması için bekletin. Bir cam kasenin üzerine tel süzgeci yerleştirin. Tel süzgecinin içine iki kat tülbent yerleştirin. Tülbentin üzerine kremayı dökün. Üzerini bir kapakla kapatıp buzdolabında 24 saat bekletin. Hafifçe çırpıp servis yapın.


Lor peyniri

Malzemeler
1 litre süt
5 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 çay kaşığı tuz

Sütü tabanı kalın olan bir çelik tencerenin içine doldurun. Sütü kabarcıklar çıkıncaya kadar hızlı ateşte ısıtın. Sütü ocaktan alıp sirkeyi ekleyin ve 1-2 dakika tahta kaşıkla karıştırın. Tencerenin üzerini bir mutfak beziyle kapatıp 3 saat bekletin. 3 saat sonra bir cam kasenin üzerine tel süzgeci yerleştirin. Süzgecin içine iki kat tülbent serin. Kesilmiş sütü tülbentin üzerine boşaltın. Peynirin suyunu 2 saat süreyle süzün. Tülbenti dört ucundan tutup kaldırın ve birleştirin. Tübenti üst kısmından sıkarak suyunu süzün. Buzdolabında 3-4 saat bekletip servis yapın.



Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!