ANASAYFA MUTFAK OKULU ADI ADIM RAMAZAN PİDESİ

ADI ADIM RAMAZAN PİDESİ

Adı adım Ramazan pidesi
Adı adım Ramazan pidesi

  • Ramazan sofrası denilince akla, zengin sunumlarla iftar sofrasını taçlandıran tatlar ve bir arada sevgi dolu geçirilen saatler gelir. İftar saati yaklaşınca dumanı üstünde sıcacık pideler için fırının yolu tutulur. Bu Ramazan bir değişiklik yapın ve iftar sofralarının değişmeyen klasiği pideyi evde kendiniz hazırlayın.

  • Dört farklı pide 
  • Pidenizi yumurtalı, yumurtasız, tırnaklı ya da tırnaksız olmak üzere dört farklı şekilde hazırlayabilirsiniz.



      Püf noktası


      1- Klasik pidenin hamurunu hazırlarken mutlaka kaliteli bir un kullanmaya özen gösterin. Farklı yapılardaki unları karıştırarak kullanacaksanız su miktarını dikkatli ayarlayın. Daha lezzetli olması için içine zeytinyağı koyabilirsiniz. 


      2- Orta yoğunlukta, hafif cıvık bir hamur elde edeceksiniz. Bu hamuru yaparken mayanın aktif hale gelmesi için mutlaka ılık su kullanın. 


      3- Hamurun kıvamının tutmadığını düşünerek un ilave etmeyin. Mayalandıkça kendini toparlayacaktır.


      4- Pide hamurunu mayalanması için en az 1 saat ılık ortamda, üzeri nemli bir bez veya streç film ile kapalı olarak dinlendirmelisiniz.