Yeşillikleri ve Sebzeleri Doğru Yıkamak İçin 10 Öneri

28 Kasım 2025, 14:28 tarihinde güncellendi.
Yeşillikleri ve sebzeleri doğru yıkamak, hem hijyen hem de lezzet açısından çok önemlidir. Önce bozuk veya kirli yaprakları ayıklayıp, sebzeleri bol soğuk suda bekletip ovalayarak temizlemek gerekir; gerekirse sirke veya limonlu su kullanmak mikropları azaltır. Yıkadıktan sonra bol suyla durulayıp kurutmak, sebzelerin tazeliğini korumasını sağlar.
Yeşillikleri ve Sebzeleri Doğru Yıkamak İçin 10 Öneri

Sebzeleri yıkarken kat kat yaparak iç yapraklardaki kum ve kirleri de temizlemek önemlidir. Sert sebzeler için fırça kullanmak, mikropların uzaklaştırılmasını kolaylaştırır. Yıkama işlemini tüketimden hemen önce yapmak, sebzelerin daha uzun süre taze kalmasını sağlar.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo