Yeşil Fasulye Turşusu İçin 4 Tüyo

28 Kasım 2025, 12:46 tarihinde güncellendi.
Yeşil fasulye turşusu, taze fasulyelerin salamura edilmesi ve kavanozlara aktarılması ile hazırlanır. Fasulye turşusu yapımında, ince ve kılçıksız fasulyeler kullanmak, fasulyeleri 3-4 dakika haşlamak, salamura suyunu ölçülü bir şekilde hazırlamak ve düzgünce bastırarak dizmek en önemli püf noktaları arasındadır.
Yeşil Fasulye Turşusu İçin 4 Tüyo

Yeşil fasulye turşusu, taze yeşil fasulyenin (genellikle Ayşe kadın veya çalı fasulyesi türlerinin) tuzlu salamura içinde fermente edilmesiyle yapılan, hem ekşi hem diri dokulu, kış aylarında sofralara renk ve iştah katan geleneksel bir turşu türüdür. Özellikle Karadeniz, Ege ve İç Anadolu bölgelerinde sıkça hazırlanır. Bazı yörelerde “fasulye bastısı” ya da “taze fasulye turşusu” olarak da bilinir.

''Turşunun kıtır kıtır olması için ne yapmalı, turşunun bozulmaması için ne yapmalı ve turşu yapmanın püf noktaları'' başlıklı haberlere de göz atın.

Yeşil Fasulye Turşusunun Püf Noktaları

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo