Soframıza gelen yiyeceklerin ardında ilginç hikâyeler ve gizli bilgiler bulunur. Bazı gıdaların geçmişi ve özellikleri, onları daha da merak uyandırıcı kılar. Günlük hayatımızda sıkça tükettiğimiz yiyecekler aslında düşündüğümüzden çok daha şaşırtıcıdır.
Arkeologlar 3.000 yıllık Mısır mezarlarında hâlâ yenilebilir bal buldu.
Asıl kapsaisin orada yoğunlaşıyor.
Antik Maya uygarlığında kakao çekirdekleri ödeme aracıydı.
Botanikte çilek, “sahte meyve” kategorisine giriyor.
%25’i havadan oluştuğu için yüzüyor.
Turuncu havuçlar, 17. yüzyılda Hollandalılar tarafından geliştirildi.
Muz ağacı bir ağaç değil, dev bir otsu bitki.
Kerevizi çiğnemek ve sindirmek, verdiğinden daha fazla enerji harcatır.
NASA, 1995’te uzayda patates yetiştirmeyi başardı.
Eskiden balığı korumak için kullanılırdı, pirinç yenmezdi.
Yazar: Uzman Diyetisyen Perihan Kılıç