Yağlı Kırmızı Biber Turşusu Yapmak İçin 3 Tüyo

29 Kasım 2025, 06:13 tarihinde güncellendi.
Biberleri közleyip kabuklarını soyarsanız turşu daha lezzetli olur. Sirke ve yağı dengeli kullanmak turşunun kıvamını ve aromasını artırır. Sarımsak, baharat ve otlar ekleyerek turşuya ekstra tat katabilirsiniz. İşte kırmızı biber turşusu yapmanın püf noktaları...
Yağlı Kırmızı Biber Turşusu Yapmak İçin 3 Tüyo

Biberleri iri parçalar halinde kesmek hem görünüm hem de servis açısından pratik olur. Turşuyu hazırlarken biberlerin üzerine biraz sıcak su eklemek yumuşamalarını hızlandırır. Zeytinyağı eklemek turşunun hem lezzetini hem de raf ömrünü artırır.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo