Turşu yapımında en önemli malzemeler sebze, tuz, sirke ve sudur. Lezzetini artırmak için sarımsak, limon tuzu ve baharatlar eklenebilir. Ayrıca maydanoz veya kereviz yapraklarıyla aroma katmak mümkündür.

Sebzeler (isteğe göre çeşitlendirilebilir):
- Salatalık
- Havuç
- Lahana
- Biber (acı ya da tatlı)
- Yeşil domates
- Karnabahar
- Sarımsak

Salamura için:
- Su (temiz içme suyu, tercihen kaynatılıp soğutulmuş)
- Tuz (kaya tuzu ya da turşuluk iri tuz, iyotlu olmamalı)
- Sirke (üzüm veya elma sirkesi)
- Limon tuzu (opsiyonel, turşunun bozulmaması ve kıtır kalması için)

Aroma için (isteğe bağlı):
- Maydanoz sapı
- Dereotu
- Kereviz sapı veya yaprağı
- Defne yaprağı
- Hardal tohumu
Şunlara da göz atın:
- Yağlı Kırmızı Biber Turşusu Yapmak İçin 3 Tüyo
- Turşunun Yumuşamaması İçin Ne Yapmak Gerekir?
- Turşunun Bozulmaması İçin Ne Yapmak Lazım?
- Bozulmayan Turşu Suyu Nasıl Yapılır?