Tempura Karides Nasıl Yapılır?

Tempura karides, Japon mutfağına ait popüler bir kızartma yemeğidir. İncecik, hafif ve çıtır bir kaplamayla kızartılmış karideslerden oluşur. Son yıllarda ülkemizde de popüler olan tempura karides, genellikle acı sos eşliğinde sunulur. Gelin, tempura karides yapımına birlikte göz atalım.
Tempura Karides Nasıl Yapılır?
22 Haziran 2025, 00:48

Tempura karides, soyulmuş ama kuyruğu bırakılmış karideslerin özel bir tempura hamuruna batırılıp, yüksek ısıda hızlıca kızartılmasıyla yapılır. Karidesler hem dışı çıtır çıtır olur hem de içi sulu ve yumuşaktır. Tempura hamuru, diğer kızartma harçlarından farklıdır. Buz gibi soğuk suyla hazırlanır (genelde soda da eklenebilir). Un, nişasta ve yumurta içerir ama çırpılmaz, hafif topaklı bırakılır. Bu sayede pişince ince, gevrek, hafif kabarcıklı bir doku oluşur.

Tempura Karides Nasıl Yapılır?

Malzemeler;

  1. 500 gram orta boy karides
  2. 1,5 su bardağı un
  3. 7 yemek kaşığı mayonez
  4. 1 adet sade soda
  5. 5 yemek kaşığı mısır nişastası
  6. 2 dal taze soğan
  7. 60 gr sriracha sosu
  8. Yarım paket kabartma tozu
  9. 1 tutam susam
  10. Tuz
  11. Karabiber

Yapılışı: Karidesin kabuklarını ayıklayın ve sırtındaki bağırsakları temizleyin. Karidesleri 15 dakika tuzlu suda bekletin. Daha sonra bol suyla durulayın. Mayonezin üzerine elekten geçirilmiş un, kabartma tozu, nişasta, tuz ve karabiber ekleyin. Soğuk sodayı yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın. Derin tencereye sıvı yağ koyup kızdırın. Karidesleri hazırladığınız harcın içine atın ve harcın fazlasını süzdürün. Karidesleri yağın içine atın ve kızartın. Altın rengine dönünde çıkartın ve süzerek tabağa alın. Sosu için, sriracha ve susamı kabın içine alın. Taze soğanları ince ince doğrayın. Karidesin kenarına soğanları ekleyin ve sosla birlikte servis edin.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo