Tempura karides, soyulmuş ama kuyruğu bırakılmış karideslerin özel bir tempura hamuruna batırılıp, yüksek ısıda hızlıca kızartılmasıyla yapılır. Karidesler hem dışı çıtır çıtır olur hem de içi sulu ve yumuşaktır. Tempura hamuru, diğer kızartma harçlarından farklıdır. Buz gibi soğuk suyla hazırlanır (genelde soda da eklenebilir). Un, nişasta ve yumurta içerir ama çırpılmaz, hafif topaklı bırakılır. Bu sayede pişince ince, gevrek, hafif kabarcıklı bir doku oluşur.
Malzemeler;
Yapılışı: Karidesin kabuklarını ayıklayın ve sırtındaki bağırsakları temizleyin. Karidesleri 15 dakika tuzlu suda bekletin. Daha sonra bol suyla durulayın. Mayonezin üzerine elekten geçirilmiş un, kabartma tozu, nişasta, tuz ve karabiber ekleyin. Soğuk sodayı yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın. Derin tencereye sıvı yağ koyup kızdırın. Karidesleri hazırladığınız harcın içine atın ve harcın fazlasını süzdürün. Karidesleri yağın içine atın ve kızartın. Altın rengine dönünde çıkartın ve süzerek tabağa alın. Sosu için, sriracha ve susamı kabın içine alın. Taze soğanları ince ince doğrayın. Karidesin kenarına soğanları ekleyin ve sosla birlikte servis edin.