Taze Yaban Mersinini Kullanmanın 7 Yolu

Yaban mersini, sağlıklı bir atıştırmalık olarak sade yenebilen, yoğurt veya salataya atılan veya fırıncılıkta kullanılabilen lezzetli bir meyvedir. Sizlere taze yaban mersini kullanmanın yollarından bahsettik. İşte, taze yaban mersini kullanmanın 7 yolu:
Taze Yaban Mersinini Kullanmanın 7 Yolu
25 Eylül 2023, 15:13

Herkesin favori yaban mersinli bir tatlısı ya da yemeği vardır. Bunlardan bazıları reçeller, jöleler, püreler ve kekler, turtalar, krepler, çörekler, muffinler, bisküviler ve çok daha fazlası gibi fırınlanmış ürünleri içerebilir. İçecekler de var; yaban mersini genellikle smoothie ve kokteyllere dahil edilir. Bu lezzetli, koyu mavi kabuklu meyveler genellikle bezelye büyüklüğündedir, ancak bazıları daha büyük veya daha küçüktür. Cilde en yakın iç kısımlar mor renkte, daha sonra merkeze doğru yeşil ve beyaz renktedir. Farklı kullanım alanları olan lezzetli yaban mersinlerini farklı olarak nerelerde kullanabilirsiniz sizlere anlattık. İşte, taze yaban mersinini kullanmanın 7 yolu:

  1. Salata

Şeftali, çilek, elma, karpuz ve nar gibi meyveler düzenli olarak salatalarda yer alır. Salatanıza yaban mersini eklemenin tam zamanı. Taze yaban mersini, salatanıza aşırı güç vermeden biraz doku ve biraz keskinlik verir. Damak tadınıza göre salata yeşillik dengenizi hazırlayabilirsiniz. Salatalarda yaban mersini yeşillikler, kuruyemişler, proteinler ve yumuşak peynirlerle iyi uyum sağlar, böylece yaratıcı olabilirsiniz.

Yaban mersini etrafında toplanmasını istemiyorsanız, bunları bir salatada yukarıda belirtilen meyvelerden herhangi biriyle değiştirebilir veya hepsini ekleyebilirsiniz; çok meyveli bir karışım için çilek, böğürtlen ve yaban mersini bir salatada birlikte deneyin. Üstelik yemeğinize lezzet katmanın renkli ve besleyici bir yolu. Yaban mersini ve elmalar doku olarak yan yana gelebilir; elmalar gevrek ve sertken yaban mersini ağzınızda pratik olarak erir. Yaban mersinini soyup doğramanız gerekmediği için hazırlanması daha kolay meyvelerden biri olmasına yardımcı olur.

  1. Basit Şurup

Basit şurupla ilgili en güzel şey, yapımının hızlı ve kolay olmasıdır. Hazırlamak için çok fazla adım, ekipman veya malzeme gerektirmez. Çoğu insanın dolabında granül beyaz, kahverengi, hindistancevizi şekeri veya arada bir şey olsun, bir tür şeker bulunduğundan erişilebilir ve kullanışlıdır. Yaban mersini basit şurubu yapmak için yalnızca şekere, suya ve taze yaban mersine ihtiyacınız var. Şurup boş bir tuval görevi görüyor çünkü onu kullanmanın pek çok çeşidi ve yolu var. Yaban mersinli kayısı, yaban mersinli zencefil, yaban mersinli limon veya yaban mersinli vanilya gibi diğer lezzetli şurup kombinasyonlarına yönelebilir veya nasıl kullanacağınızı düşündüğünüze bağlı olarak farklı meyve veya baharat kombinasyonlarını deneyebilirsiniz.

  1. Limonata

Çilekli limonata ve karpuzlu limonata bu lezzetli içeceğin popüler versiyonları olsa da yaban mersini de bir o kadar iyidir. İhtiyacınız olan tek şey su, limon, yaban mersini ve şeker. Elinizde taze limon yoksa limon suyu kullanabilirsiniz. Çilekleri ezin ve süzün, böylece hiçbir parça kalmaz veya süzgeci atlayın ve posasını sorun etmiyorsanız taze yaban mersinlerini doğrudan limonatanıza karıştırın. Hatta taze yaban mersinlerini doğrudan hazır limonatanın içine bile koyabilirsiniz.

En ferahlatıcı limonatayı yapmak için birkaç ipucuna mı ihtiyacınız var? İçeceğinize limon kabuğu rendesi, bir miktar nane veya bir miktar maden suyu eklemeyi düşünün. Meyveli bir limonata kombinasyonu için çilek veya karpuzla karıştırın ve sıcak bir günde en sevdiğiniz bardakta buzla servis yapın.

  1. Salsa

Meyveler salsaya yabancı değil. Salsa'da sıklıkla mango, ananas veya çilek kullanılır. Domates ve avokado da teknik olarak meyvedir ancak konu salsa olduğunda bunlar oldukça bariz seçimlerdir.  Soğanları, jalapenoları ve domatesleri doğrayın, ardından bütün veya ikiye bölünmüş yaban mersini, limon suyu, tuz ve tadına göre diğer baharatları ekleyin. Tüm doğru noktalara çarpan tatlı, ekşi ve baharatlı ipuçlarıyla bir lezzet patlaması yaşayabilirsiniz.

  1. Lahana Salatası (Coleslaw)

İster daha tipik bir tat isteyin, ister kömürde pişmiş veya ızgarada pişirilmiş sebzeleri tercih edin, lahana salatası yapmanın birçok yolu olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Geleneksel lahana salatası genellikle mor lahana, yeşil lahana ve rendelenmiş havuçtan oluşur. Lahana salatası sosu genellikle elma sirkesi, mayonez, hardal, şeker, tuz veya karabiber karışımını içerir. Lahana salatası herkesin bildiği gibi lezzetli olsa da, meyve onun için yeni değil. Lahana salatanızda elma, nektarin veya greyfurt kullanıyorsanız, tatlı, keskin bir dokunuş için yaban mersini kullanın.

Farklı sebzelerle gökkuşağı renginde bir lahana salatası hazırlayın. Taze yaban mersini, lahananın moru ve havuçun turuncusu ile uyumlu, güzel bir renk tonu katar. Daha fazla çıtırlık için kişniş veya yırtılmış nane yaprakları ekleyin veya antep fıstığı, yer fıstığı veya kaju fıstığı gibi kızarmış fındık ekleyin.

  1. Yoğurt Bara Ekleyebilirsiniz

Yoğurt ve yaban mersini harika bir ikili, dolayısıyla bunlardan canlandırıcı bir kabuk çıkarmak doğal bir sonraki adım gibi geliyor. Yunan yoğurdu, tatlı yoğurt, aromalı yoğurt veya zevkinize uygun olanı kullanın. Yaban mersini ve diğer malzemeleri eklemeden önce yoğurdu bir fırın tepsisine yaymanız yeterlidir. Taze çilek, yaban mersini, böğürtlen, granola ve dilimlenmiş badem içeren bu dondurulmuş yoğurt kabuğunu deneyin. Ekstra bir yaban mersini tadı için yaban mersinli yoğurt kullanın, ancak bu meyveler aynı zamanda vanilya, çilek veya limonlu yoğurtla da iyi gider. Yaban mersini ezin ve yoğurdun içine karıştırın. Yaban mersini parçalarının kalmaması için meyveleri ezip süzerek ek bir adım atabilirsiniz.

Üzerine biraz çikolata parçacıkları, hindistan cevizi gevreği, tarçın, hindistan cevizi veya kakule serperek lezzetini artırın. Fındık veya diğer meyveleri serpin, hatta fıstık veya badem gibi fındık ezmesiyle karıştırın. Kenevir, keten, chia, susam veya kabak gibi tohumları da ekleyebilirsiniz. Sayısız seçenek var ve bunların hemen hepsi yaban mersini ile uyumlu. Bu, çocuklarla yapabileceğiniz harika bir atıştırmalık veya tatlıdır çünkü bunu kendi beğenilerine göre kişiselleştirebilirler. En iyi şekilde dondurucudan çıkar çıkmaz servis edilir, böylece ellerinizde erimez.

  1. Tereyağı

Yabanmersinli tereyağı yapmak için iki ana malzemeyi birlikte çırpın. Bu kadar basit. Bu bileşik tereyağı, herhangi bir kahvaltı veya brunch için en iyi seçimdir. Tostlara, simitlere, keklere, kreplere, waffle'lara ve masadaki hemen hemen her şeye ekleyebilirsiniz. Hemen hemen her pişmiş ürünle iyi gider. Kreplerin üzerine cömert bir miktar sürün ve mavimsi, morumsu tereyağının eriyip güzel bir sanat eseri gibi damlamasının tadını çıkarın.

Ek malzemeler ekleyerek yaban mersini tereyağınızı daha da yükseltebilirsiniz. Tatlılık için biraz akçaağaç şurubu veya esmer şeker dökün veya ekstra meyvemsilik için çilekleri yaban mersini ile karıştırın. Baharatlı yaban mersini ezmesi için karışıma bir tutam tarçın, karanfil, kakule ve yenibahar serpin.

Şunlara da göz atın;

  1. Yaban mersini nasıl dondurulur?
  2. Yaban mersini nasıl saklanır?
  3. Yaban mersinin faydaları nelerdir?
  4. Yaban mersini nasıl temizlenir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo