Tarçınlı Rulo Çörek Yapmanın 5 Püf Noktası

28 Kasım 2025, 19:07 tarihinde güncellendi.
Tarçınlı rulo çörek yaparken hamurun iyi kabarması için ılık süt ve taze maya kullanmak önemlidir. İç harcı bol ve eşit yayarak lezzetini dengeli tutmak gerekir. Piştikten sonra glaze veya şeker serpiştirerek çöreğin yumuşak ve parlak kalmasını sağlayabilirsiniz.
Tarçınlı Rulo Çörek Yapmanın 5 Püf Noktası

Hamuru yoğurduktan sonra yeterince mayalanmasını beklemek, çöreğin pamuk gibi olmasını sağlar. Ruloları keserken bıçak yerine ip kullanmak formunun bozulmasını önler. Tarçın ve şeker karışımını homojen şekilde yaymak lezzetin her lokmada eşit dağılmasını sağlar.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo