Sebzeleri iyice pişirerek çorbanın doğal kıvamını ortaya çıkarın. Çorbayı azar azar su ekleyerek pişirmek, sulanmamasını sağlar. Blender veya süzgeç kullanarak pürüzsüz ve kremamsı bir dokunuş elde edin.
Kış çorbalarında genellikle havuç, patates, kabak, kereviz gibi kök sebzeler kullanılır. Sebzeleri eşit boyda doğrayın ki hepsi aynı sürede pişsin ve çorbanın kıvamı dengeli olsun.
Çorbanın suyunu bir anda çok fazla koymak kıvamın sulanmasına neden olur. Önce az su veya et suyu ile pişirip, gerekirse kıvamı ayarlamak için sonradan ekleyin.
Sebzeleri iyice yumuşayınca el blenderı ile püre haline getirin. Daha pürüzsüz bir kıvam isterseniz, ince süzgeçten geçirebilirsiniz. Böylece çorba hem kremamsı olur hem de lapa olmaz.
Eğer çorba biraz sulu kaldıysa, 1–2 yemek kaşığı un veya nişastayı soğuk suyla açıp çorbaya ekleyin ve birkaç dakika kaynatın. Bu yöntem, çorbanın fazla koyulaşmasını engeller ve tam kıvam sağlar.