Sütlacın Sulu Olmaması İçin Ne Yapmalı?

28 Kasım 2025, 14:31 tarihinde güncellendi.
Sütlacın sulu olmaması için pirinçlerin iyice haşlanması ve nişastanın doğru oranda kullanılması gerekir. Sütü kaynatırken kısık ateşte pişirmek ve pişirme süresine dikkat etmek kıvamı yoğunlaştırır. Piştikten sonra sütlacı biraz dinlendirirseniz, istediğiniz kıvamı elde edebilirsiniz.
Sütlacın Sulu Olmaması İçin Ne Yapmalı?

Sütlacın sulanmasını önlemek için nişasta eklerken ölçüyü doğru tutmak önemlidir. Kaynayan sütü uzun süre kısık ateşte pişirmek, kıvamın oturmasını sağlar. Sıcak sütlaç hemen servis edilmemeli, soğudukça koyulaşması beklenmelidir.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo