Fırında Sütlacın Kızarması İçin Ne Yapmalı?

28 Kasım 2025, 18:42 tarihinde güncellendi.
Fırında sütlacın kızarması için sütlacı fırına uygun kaplara koyup kıvamını çok sulu bırakmamak gerekir. Üzerinin kızarması için fırının üstten ısıtma (grill) ayarı ve yüksek sıcaklık tercih edilmelidir. Daha iyi sonuç için karışıma az miktarda yumurta sarısı eklenebilir.
Fırında Sütlacın Kızarması İçin Ne Yapmalı?

Sütlacın üzerinin kızarması için fırını önceden yüksek derecede ısıtmak önemlidir. Toprak güveç kaplar, hem lezzeti artırır hem de yüzeyin daha güzel kızarmasını sağlar. Fırının üst rafına yerleştirmek, sütlacın hızlı ve eşit şekilde kızarmasına yardımcı olur.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo