Fırın Sütlaç Yapmanın 5 Püf Noktası

28 Kasım 2025, 21:38 tarihinde güncellendi.
Fırın sütlaç yaparken pirincin tane tane olmasına ve sütle uyumlu kıvamda olmasına dikkat etmek gerekir. Sütü kaynatırken taşmasını önlemek için sürekli karıştırmak ve şekeri sonradan eklemek önemlidir. Fırında pişirirken üzerinin hafif kızarmasına özen gösterip, çıktıktan sonra biraz soğumasını beklemek sütlacın lezzetini ve görünümünü artırır.
Fırın Sütlaç Yapmanın 5 Püf Noktası

Fırın sütlacın lezzeti, pirincin iyice haşlanıp sütle bütünleşmesine bağlıdır. Sütü kısık ateşte kaynatmak ve karıştırmayı ihmal etmemek taşmayı önler. Üzerinin eşit şekilde kızarması için fırın sıcaklığına ve pişirme süresine dikkat etmek gerekir.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo