Süt Helvası Neden Kesilir?

23 Aralık 2025, 21:51 tarihinde güncellendi.
Süt helvası, unun tereyağında kavrulup sütle açılmasıyla yapılan geleneksel bir tatlıdır. En sık kesilme nedeni, sütün çok sıcak veya hızlı eklenmesidir. Yüksek ateş, eski süt ve fazla kavrulmuş un da kesilmeye yol açar.
Süt Helvası Neden Kesilir?

Süt helvası; süt, un, tereyağı ve şeker ile hazırlanan, kıvamı muhallebiye benzeyen fakat helva tekniğiyle yapılan bir tatlıdır. En belirgin özelliği, unun tereyağında kavrulduktan sonra sütle açılmasıdır. Bazı yörelerde üzerine fırınlama yapılarak hafif kızartılır. Az malzemeyle yapılmasına rağmen doğru teknik uygulanmadığında kolayca kesilebilen bir tatlıdır.

Süt helvasının püf noktaları, fırında helvanın püf noktaları ve helva tariflerine de göz atın.

Süt Helvası Neden Kesilir?

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo