ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER SİYAH SARIMSAK NEYE İYİ GELİR, NASIL KULLANILIR?

SİYAH SARIMSAK NEYE İYİ GELİR, NASIL KULLANILIR?

Siyah sarımsak nedir, faydaları nelerdir? Siyah sarımsak nerede bulunur ve nasıl kullanılır? Bakteri ve virüslere karşı koruyucu etkisi olan siyah sarımsak hakkında bilgiler:
Siyah Sarımsak Neye İyi Gelir, Nasıl Kullanılır?

Siyah sarımsağı daha önce hiç duymuş muydunuz? Kastamonu Taşköprü'de bulunan siyah sarımsak, Çin ve Kore'de 'uzun yaşam kaynağı' olarak nitelendiriliyor. Vitamin ve mineral bakımından zengin olan siyah sarımsak, beyaz sarımsağın kurutulmasıyla elde edilir. Şeker oranı da diğer sarımsağa göre daha yüksektir. Tadı kurutulmuş meyveyi andıran siyah sarımsağın, vücut için birçok faydası bulunmaktadır. Peki, siyah sarımsak neye iyi gelir ve nasıl kullanılır? İşte, siyah sarımsağın az bilinen mucizevi faydaları:


Siyah Sarımsağın Faydaları Nelerdir?

  • Hücreleri yeniler, ciltteki yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlar.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücut direncini arttırır.
  • Kanser türlerine karşı da koruyucu bir etkisi vardır.
  • Damar sertliğinin tedavisinde kullanılır. Kalp ve damar sağlığını korur.
  • Hafızayı güçlendirerek alzheimer riskini düşürür, unutkanlığı azaltır.
  • Beyindeki hücreleri serbest radikallere karşı korur.
  • Diyabet semptomlarını iyileştirir. Bu nedenle diyabet hastalarına önerilir.
  • Dolaşım sistemi hastalıklarına karşı vücudu korur.
  • Kronik hastalıklara karşı tedavi edici bir etkisi vardır.
  • Enfeksiyon oluşumunu önler.
  • Yorgunluk ve halsizliğe iyi gelir. Stres kaynaklı uykusuzlukları azaltır.
  • Kronikleşmiş böbrek rahatsızlıklarında, toksik etkileri azaltır.
  • Tansiyonu düzenlemeye ve dengelemeye yardımcı olur.
  • Doğal bir mide koruyucu niteliğindedir.
  • Saç ve cilt sağlığına iyi gelir. Yaşlanmayı geciktirir.


Siyah Sarımsak Nasıl Elde Edilir?

Beyaz sarımsak 60 gün boyunca en fazla 90 dereceli bir ısıda altında kurutulur. Kurutulma işlemiyle beraber sarımsağın dişleri siyah rengine döner ve daha sağlıklı bir hale gelir. Sarımsağın kurutulmasıyla birlikte kokusu azalır ve acılığı da giderilir. Siyah sarımsak, tamamen doğal bir besin kaynağıdır. Ağız kokusuna yol açmaz. 


Siyah Sarımsak Nasıl Kullanılır?

  • Siyah sarımsak en fazla 3 diş olacak şekilde sabahları aç karna çiğ olarak tüketilebilir.
  • Kahvaltıda kızarmış ekmekle birlikte tüketilebilir.
  • Tüketilmeden önce mutlaka 60 günlük fermente süresini tamamlaması gerekir.
  • Et ve tavuk yemeklerinde, çorbalarda ve sosların içerisinde kullanılabilir.
  • Özellikle ağır egzersiz yapan kişiler, smoothielerin içerisine ekleyerek tüketebilir.
  • Siyah sarımsak cam kavanozlarda ağzı kapalı bir şekilde 1 yıl boyunca saklanabilir.

NOT: Her bünyede farklı reaksiyon gösterebilir. Kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!