Simit hamuru ılık ortamda ortalama 1 saatte mayalanır. Soğuk havada bu süre uzar, sıcak havada ise kısalır. Hamur iki katına çıktığında mayalanma tamamlanmış sayılır.

- Simit hamuru genellikle ılık ortamda 45 dakika – 1 saat arasında mayalanır.
- Hamurun iki katına çıkması, mayalanmanın tamamlandığını gösterir.
- Ortam soğuksa süre 1,5 saate kadar uzayabilir.

- Çok sıcak ortamda ise hamur çabuk mayalanır ama lezzeti zayıf olabilir.
- Fazla mayalanan hamur, şekil verirken zorlanır ve simitler kabarmayabilir.
Şunlara da göz atın:
- Simit Hamuru Ne Kadar Bekletilir?
- Simit Yaparken Susam Kavrulur Mu?
- Simit Neden Sertleşir?
- Simit Hamurunda Süt Var Mı?
- Simit Yaparken Hangi Pekmez Kullanılır?