Elmalı Salata Tarifleri: 5 Farklı Elmalı Salata

Elmalar farklı türleri ile oldukça lezzetli meyvelerdir. Salataların içerisine harika bir lezzet ve çıtırlık katar. Sizlere birbirinden lezzetli 5 farklı elmalı salata tarifi verdik. İşte, 5 farklı elmalı salata:
Elmalı Salata Tarifleri: 5 Farklı Elmalı Salata
15 Nisan 2024, 10:15

Elmalar farklı türleri ile oldukça lezzetli meyvelerdir. Salataların içerisine harika bir lezzet ve çıtırlık katar. Elmalar, vitaminler ve liflerle dolu oldukları ve uygun bağırsak sağlığını desteklediği için diyetinize harika katkılar sağlar. Bitkilerde bulunan bir tür mikro besin olan polifenoller açısından zengin olan elmalar, kardiyovasküler hastalıkların önlenmesine yardımcı olur. Salataların içerisine dahil etmesi oldukça kolaydır. Sizlere birbirinden lezzetli 5 farklı elmalı salata tarifi verdik. İşte, 5 farklı elmalı salata:


  1. Narlı Elma Salatası 

Malzemeler:

  1. 1 büyük baş marul, durulanır ve kurutulur
  2. 1 nar, ayıklanmış
  3. 1 büyük yeşil elma, dilimlenmiş

Sos için;

  1. 3 yemek kaşığı sirke
  2. 2 yemek kaşığı şeker
  3. 1 çay kaşığı tuz
  4. 1 çay kaşığı hardal
  5. 2 diş sarımsak, ezilmiş
  6. ½ su bardağı zeytinyağı

Yapılışı: Sos için olan malzemeleri bir kap içerisine alın. Hepsini karıştırın. Homojen bir kıvam aldığında sos hazır demektir. Salata için malzemeleri dilimleyin ve kuru halde salata malzemelerini bir kap içerisinde harmanlayın. Sosu ilave edin ve servis edin. Afiyet olsun.


  1. Elmalı Ispanak Salatası 

Malzemeler:

  1. 300 gram taze bebek ıspanak
  2. 1 yemek kaşığı şeker
  3. 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  4. 2 diş sarımsak, rendelenmiş
  5. 1 çay kaşığı hardal
  6. 1 çay kaşığı tuz
  7. ½ su bardağı zeytinyağı
  8. 1 su bardağı ince doğranmış zeytinyağı

Garnitür; Ceviz (isteğe bağlı)

Yapılışı: Ispanağı yıkayıp kurumaya bırakın. Bir kapta şeker, sirke, sarımsak, hardal, tuz ve zeytinyağını  karıştırın. Elmayı ekleyin. Servis zamanına kadar ıspanak ve sosu ayrı ayrı soğutun. Servis yapmadan hemen önce sosu ıspanağın üzerine dökün ve atın. İstenirse, ufalanmış ceviz serpin. Servis edin. Afiyet olsun.


  1. Elmalı Tavuk Salatası 

Malzemeler:

  1. 2 adet tavuk göğsü, haşlanmış ve doğranmış
  2. ½  su bardağı kırmızı elma, soyulmamış ve doğranmış
  3. 2 ila 3 yemek kaşığı kuru üzüm
  4. 1/4 su bardağı iri kıyılmış ceviz veya fıstık
  5. 1 çay kaşığı köri tozu
  6. 1/2 çay kaşığı tuz
  7. 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  8. 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  9. 1/8 çay kaşığı öğütülmüş acı biber
  10. 1 su bardağı mayonez veya yoğurt

Yapılışı: Malzemeleri toplayın. Salatayı nemlendirmek için az ya da çok mayonez ekleyerek, doğranmış tavuğu kalan malzemelerle büyük bir kapta birleştirin. Üzerini örtüp servis saatine kadar soğutun. Afiyet olsun.


  1. Yeşil Elmalı Lahana Salatası 

Malzemeler:

  1. 2 adet elma
  2. ½ beyaz lahana, ince doğranmıl
  3. 1 adet limonn suyu
  4. ½ su bardağı su

Sos için;

  1. 2 yemek kaşığı mayonez
  2. 1 tatlı kaşığı limon suyu
  3. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  4. 1 yemek kaşığı şeker
  5. 1 yemek kaşığı hardal
  6. 1 çay kaşığı taze kekik, doğranmış
  7. 1 çay kaşığı kimyon
  8. 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı: Elmaları ince ince çubuk şeklinde doğrayın. Su ve limon suyunu elmaların içerisine koyun. Büyük bir kap içerisinde hardal, limon suyu, tuz, kişniş, kekik, şeker ve kimyon tohumu ekleyin. Birkaç kez karıştırın. Mayonez ilave edin ve elmalar, lahanalar ile karıştırın. 1 saat kadar bekletin. Sonrasında servis edin. Afiyet olsun.


  1. Kırmızı Lahanalı Elma Salatası 

Malzemeler:

  1. 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  2. 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  3. 1 yemek kaşığı bal
  4. 1 yemek kaşığı hardal
  5. 1/4 su bardağı sızma zeytinyağı
  6. 2 orta boy tatlı, gevrek elma, soyulmamış
  7. 2 yemek kaşığı taze limon suyu
  8. 3 su bardağı doğranmış kırmızı lahana
  9. 2 su bardağı doğranmış yeşil lahana
  10. Kuru meyve
  11. 2-3 yemek kaşığı kırık ceviz
  12. Tuz
  13. Karabiber

Yapılışı: Küçük bir kapta, her iki sirke türünü de hardalla birleştirin; iyice karışana kadar çırpın. Yavaş yavaş bal ve zeytinyağını çırpın. Elmaları yıkayın; kabuklarını soymadan bırakın veya isterseniz soyun. Elmaları çekirdekten çıkarıp dörde bölün. Çeyrekleri çapraz olarak ince dilimleyin. Alternatif olarak elmaları dilimler halinde kesin ve ince dilimler halinde dilimleyin. Büyük bir kapta, elma dilimlerini limon suyu, her iki çeşit rendelenmiş lahana ve kullanıyorsanız kuru meyve ile birleştirin. Hazırlanan ballı hardal sosunu ekleyin; malzemeleri iyice kaplamak için fırlatın. Tat vermek için tuz ve taze çekilmiş karabiber ekleyin. Ceviz ekleyin ve bir süre dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun.


Şunlara da göz atın;

  1. Yaz ayları için moktail tarifleri
  2. Kabak yemekleri
  3. Soğuk süt tarifleri
  4. Mürdüm erikli tarifler
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo