Şehzade pilavı, hem tatlı hem tuzlu malzemelerin uyumlu birleşimiyle dikkat çeker. Pirinç, et ve kuruyemişlerin bir araya gelmesiyle lezzetli ve doyurucu bir yemek ortaya çıkar. Osmanlı saray mutfağının zarif dokunuşlarını yansıtan klasik bir pilav çeşididir.

Pilav için:
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 2,5 su bardağı et suyu (veya tavuk suyu)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz

İç malzemesi için:
- 250 g kuşbaşı kuzu eti (küçük doğranmış)
- 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü (ılık suda bekletilmiş)
- ½ çay kaşığı tarçın
- ½ çay kaşığı yenibahar
- Karabiber
- Tuz

Üzeri için (isteğe bağlı):
- Bir avuç badem (kavrulmuş)
- İnce doğranmış maydanoz
Şunlara da göz atın:
- Şehzade Pilavı Yanına Ne Gider?
- Duvaklı Pilav Nerenin?
- Şehzade Pilavı Nedir?
- Domatesli Pilava Şeker Konur Mu?