Muhallebili Milföy Tarifi
Şambaliye şerbet döküldükten sonra hemen kesilmemeli, biraz dinlenmeye bırakılmalıdır. Şerbetin çok sıcak veya çok soğuk olmaması, tatlının dengeli şekilde çekmesini sağlar. Tam kıvam için tatlıyı birkaç saat oda sıcaklığında bekletmek en iyisidir.
Şambali tatlısı fırından çıkar çıkmaz sıcakken şerbet dökülür.
Şerbet ılık olmalı; çok sıcak veya çok soğuk olmamalıdır.
Şambali şerbeti ilk 1 saatte üstüne döküldükten sonra yavaş yavaş çekmeye başlar.
Şerbetin tatlıya tamamen işlemesi genellikle 2–3 saat sürer.
En lezzetli kıvam için tatlıyı oda sıcaklığında en az 3 saat dinlendirin.
Şunlara da göz atın: