Şambali Şerbeti Neden Çekmez?

28 Kasım 2025, 13:17 tarihinde güncellendi.
Şambali şerbeti genellikle ya çok sıcak ya da çok soğuk döküldüğünde hamura tam olarak nüfuz etmez. Hamurun fazla yoğun veya sert olması da şerbetin çekilmesini engeller. Ayrıca şerbetin kıvamı uygun değilse veya şerbetleme zamanı yanlışsa şambali tam olarak tatlanmaz.
Şambali Şerbeti Neden Çekmez?

Şerbetin hamur fırından çıktıktan sonra çok bekletilmesi, şerbetin çekilmemesine yol açar. Hamurun üstü kurumuş veya fazla pişmişse şerbet içine işleyemez. Şekerin şerbet içinde tamamen erimemiş olması da hamurun eşit şekilde tatlanmasını engeller.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo