Şakşuka Malzemeleri Nelerdir?

28 Kasım 2025, 12:46 tarihinde güncellendi.
Türkiye’deki haliyle şakşuka, soğuk servis edilen bir zeytinyağlı mezedir. Patlıcan, domates, biber, patates ve kabak ile hazırlanan şakşuka, baharatlarla zenginleştirilir. Ardından zeytinyağı ile lezzetlendirilir.
Şakşuka Malzemeleri Nelerdir?

Şakşuka, soğuk servis edilen bir zeytinyağlı mezedir. Ancak Kuzey Afrika ve Orta Doğu’da “shakshuka” adı verilen farklı bir versiyon vardır; o versiyonda yumurta da bulunur. Türk mutfağındaki şakşuka ise yumurtasız, tamamen sebze bazlıdır.

Kışlık şakşukanın püf noktaları, domates sosunun püf noktaları ve patlıcan oturtmanın püf noktalarına da göz atın.

Şakşuka Malzemeleri Nelerdir?

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo