ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER RAMAZANA ÖZEL NEFİS DİYET TATLILARI

RAMAZANA ÖZEL NEFİS DİYET TATLILARI

Uzman Diyetisyen Gülçin Işık tarafından sunulan ramazana özel düşük kalorili 4 nefis diyet tatlısı..
Ramazana Özel Nefis Diyet Tatlıları

Ramazan'ın son günlerine yaklaşırken, tatlı tariflerine olan ilgi daha da artıyor. Fakat tatlıların kalori değeri, diğer yemek çeşitlerine göre daha yüksek olduğu için kilo kontrolünü dengede tutmamız gerekiyor. Uzman Diyetisyen Gülçin Işık, sizi kalori derdinden kurtaracak birbirinden lezzetli tatlı tariflerini paylaştı. İşte hem lezzeti, hem de düşük kalorisi ile gönülleri fetheden 4 nefis diyet tatlısı:


2 Malzeme ile Fıstık Ezmesi

  • 350 gram tuzsuz yer fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı bal

Yapılışı: 

Fıstıklar kabukları ayıklandıktan sonra tavada kavrulur. Sıcakken blender kabına alınıp, çekme işlemi yapılır. Fıstıklar iyice ezilip sürülebilir kıvama geldikten sonra bal ilave edilip, biraz daha karıştırılır. Dilerseniz bu fıstık ezmesini hurmanın arasında koyup tatlı ihtiyacınızı kesebilirsiniz. 


Şekersiz Çikolata Topları Tarifi 

  • 1/2 (yarım) su bardağı fındık
  • 1/2 (yarım) su bardağı badem
  • 1/2 (yarım) su bardağı Hindistan cevizi
  • 14 adet hurma
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 çay kaşığı vanilya özütü 

Üzeri için: 

  • Hindistan cevizi

Yapılışı:

Hurmaları 15 dakika sıcak suda yumuşayana kadar bekletin. Rondodan badem, fındık ve Hindistan cevizini geçirin. İçine hurma, kakao ve vanilyayı ekleyip homojen kıvam alana kadar bekleyelim. Karışımdan toplar yapıp hindistan cevizine bulayın ve buzdolabında saklayın. 


Cupcake

  • 3 Çorba Kaşığı Yulaf,
  • 7 Adet Antep Fıstığı ,
  • 1 Bardak (Yarım) Süt,
  • 3 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • Karadut

Yapılışı:

Yulaf, antep fıstığı ve sütü blenderdan geçirin, pişirin ve yulaf lapası haline getirin. Dilerseniz 1 tatlı kaşığı bal ile tatlandırabilirsiniz.
Muffin kaplarına önce alt kısmı sonra üst kısmı koyuyoruz. 3-4 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz. Üstünü süslemek için 1 porsiyon dilediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz. 


Muzlu Tart

  • 4 adet muz
  • 3 adet medjour hurma
  • 1 su bardağı tahin
  • 1.5 su bardağı yulaf (çekilmiş)

Yapılışı:

Öncelikle yulaf un halinde değilse, mutfak robotundan geçirin. 2 adet muz, tahin, yulaf ve hurmaları elinizle yoğurarak hamur haline getirin. Hazırladığınız hamuru, yağlı kağıt serili tart kalıbına ince bir şekilde yayın. Şekil verirken hamur elinize yapışacağı için, avuç içlerinizi hafifçe ıslatın. Kalan 2 adet muzu doğradıktan sonra hamurun üzerine serpiştirin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Sağlıklı, tatlı dolu ve aydınlık bir yaşam dilerim.


Şunlara da göz atın:


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!