Peynirli Gül Böreği Yapmanın Püf Noktaları

28 Kasım 2025, 15:36 tarihinde güncellendi.
Peynirli gül böreği yaparken yufkayı ince ama dayanıklı seçin ve her katmanı yağlayarak katlayın. İç harcı dengeli hazırlayın; peynirin tuzunu ve nemini kontrol edin, isteğe göre maydanoz veya dereotu ekleyin. Börekleri gül formunda sarıp fırında altın rengi alana kadar pişirin, piştikten sonra hemen kapatmayın ki çıtırlığını korusun.
Peynirli Gül Böreği Yapmanın Püf Noktaları

Böreğin yufkalarını düzgün kesin ve rulo yaparken çok sıkı sarmayın, böylece gül şekli güzel oluşur. Pişirmeden önce böreklerin üzerine yumurta sarısı veya süt sürün, böylece parlak ve altın renginde olurlar. Fırından çıkardıktan sonra börekleri hemen kapalı bir kapta bekletmeyin, aksi halde çıtırlığını kaybeder.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo