Pazıyı Farklı Şekillerde Kullanmanın 5 Lezzetli Yolu

Pazı, besleyici ve lezzetli bir sebze olduğu kadar, yaratıcı tarifler için de harika bir malzemedir. İşte pazıyı farklı şekillerde kullanabileceğiniz 5 ilginç tarif önerisi.
Pazıyı Farklı Şekillerde Kullanmanın 5 Lezzetli Yolu
07 Mart 2025, 11:33

Pazı, genellikle klasik yemeklerle anılsa da, mutfakta çok daha yaratıcı şekillerde kullanılabilir! Geleneksel tariflerin dışına çıkmak isteyenler için pazılı krep börekten humusa, mücverden makarna sosuna kadar 5 ilginç ve lezzetli tarifi bir araya getirdik. Hem sağlıklı hem de pratik bu tariflerle sofranıza renk katmaya hazır olun!

  1. Pazılı Krep Börek

pazılı krep börek

Malzemeler:

1 demet pazı

2 yumurta

1 su bardağı süt

1 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı zeytinyağı

İç harcı için: Lor peyniri veya kaşar

Yapılışı:

Pazıları ince doğrayıp hafifçe soteleyin. Yumurta, süt, un ve tuzu çırpıp krep hamuru hazırlayın. Krepleri tavada pişirip arasına peynirli harç koyun ve rulo yaparak fırında 10 dakika pişirin.

  1. Pazılı Mücver

pazılı mücver

Malzemeler:

1 demet pazı

2 yumurta

1 su bardağı un

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 adet havuç (rendelenmiş)

1 adet patates (rendelenmiş)

1 çay kaşığı tuz, karabiber

Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:

Pazıyı ince doğrayıp tüm malzemeleri karıştırın. Kızgın yağda kaşık kaşık dökerek kızartın.

  1. Pazılı Humus

pazılı humus

Malzemeler:

1 su bardağı haşlanmış nohut

1/2 demet pazı

2 yemek kaşığı tahin

1 diş sarımsak

1 limonun suyu

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, kimyon

Yapılışı:

Pazıları haşlayıp süzün. Tüm malzemeleri blenderdan geçirerek pürüzsüz hale getirin. Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edin.

  1. Pazılı Fırın Omlet

pazılı omlet

Malzemeler:

1 demet pazı

4 yumurta

1 çay bardağı süt

100 gr beyaz peynir

Tuz, karabiber

1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Pazıları doğrayıp hafifçe soteleyin. Yumurtaları süt ve baharatlarla çırpın. Peynir ve pazıyı ekleyip yağlanmış fırın kabına dökün. 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

  1. Pazılı Makarna Sosu

pazılı makarna sosu

Malzemeler:

1 demet pazı

2 diş sarımsak

1 su bardağı yoğurt

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Tuz

Yapılışı:

Pazıları ince doğrayıp haşlayın. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. Haşlanmış makarnanın üzerine yoğurtlu sosu ekleyin. Tereyağında biberi kızdırıp üzerine gezdirin.

Şunlara da göz atın:

  1. Kale ve Pazı Arasındaki Fark Nedir?
  2. Ispanak Çiğ Yenir Mi?
  3. Artan Ispanak Tekrar Isıtılır Mı?
  4. En Etkili Yöntemlerle Ispanak Nasıl Temizlenir?
  5. Evde Ispanak Nasıl Yetiştirilir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo