Pazı, genellikle klasik yemeklerle anılsa da, mutfakta çok daha yaratıcı şekillerde kullanılabilir! Geleneksel tariflerin dışına çıkmak isteyenler için pazılı krep börekten humusa, mücverden makarna sosuna kadar 5 ilginç ve lezzetli tarifi bir araya getirdik. Hem sağlıklı hem de pratik bu tariflerle sofranıza renk katmaya hazır olun!
Malzemeler:
1 demet pazı
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
İç harcı için: Lor peyniri veya kaşar
Yapılışı:
Pazıları ince doğrayıp hafifçe soteleyin. Yumurta, süt, un ve tuzu çırpıp krep hamuru hazırlayın. Krepleri tavada pişirip arasına peynirli harç koyun ve rulo yaparak fırında 10 dakika pişirin.
Malzemeler:
1 demet pazı
2 yumurta
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet havuç (rendelenmiş)
1 adet patates (rendelenmiş)
1 çay kaşığı tuz, karabiber
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Pazıyı ince doğrayıp tüm malzemeleri karıştırın. Kızgın yağda kaşık kaşık dökerek kızartın.
Malzemeler:
1 su bardağı haşlanmış nohut
1/2 demet pazı
2 yemek kaşığı tahin
1 diş sarımsak
1 limonun suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, kimyon
Yapılışı:
Pazıları haşlayıp süzün. Tüm malzemeleri blenderdan geçirerek pürüzsüz hale getirin. Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edin.
Malzemeler:
1 demet pazı
4 yumurta
1 çay bardağı süt
100 gr beyaz peynir
Tuz, karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Pazıları doğrayıp hafifçe soteleyin. Yumurtaları süt ve baharatlarla çırpın. Peynir ve pazıyı ekleyip yağlanmış fırın kabına dökün. 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
Malzemeler:
1 demet pazı
2 diş sarımsak
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
Yapılışı:
Pazıları ince doğrayıp haşlayın. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. Haşlanmış makarnanın üzerine yoğurtlu sosu ekleyin. Tereyağında biberi kızdırıp üzerine gezdirin.
Şunlara da göz atın: