Patlıcan Turşusunun İçine Ne Konulur?

28 Kasım 2025, 17:05 tarihinde güncellendi.
Yemeklerin yanına çok yakışan patlıcan turşusu, ince ve uzun patlıcanlar ile hazırlanır. Patlıcan turşusu yapımında, su, tuz, sarımsak, biber, havuç ve sirke kullanılır. Turşu suyuna lezzet katmak için limon suyu, zeytinyağı ve defne yaprağı da eklenebilir. Patlıcan turşusunda kullanılan malzemeler, turşunun lezzetini ve ekşiliğini belirler.
Patlıcan Turşusunun İçine Ne Konulur?

Patlıcan turşusu, közlenmiş veya haşlanmış patlıcanların sarımsak, biber, maydanoz ve çeşitli baharatlarla hazırlanıp tuzlu-sirkeli su içinde fermente edilmesiyle yapılan geleneksel bir kışlık turşu çeşididir. Türkiye’nin özellikle Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıkça yapılır. Hem meze olarak sofralarda hem de etli yemeklerin yanında ekşi, acılı ve aromatik bir tamamlayıcı olarak yer alır.

Patlıcan turşusunun püf noktaları ve kışlık turşu yaparken dikkat edilmesi gerekenlere de göz atın.

Patlıcan Turşusunun İçine Ne Konulur?

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo