Patates Kavurması Yaparken Kapak Kapatılır Mı?

15 Aralık 2025, 11:34 tarihinde güncellendi.
Patates kavurması yaparken genel olarak kapak kapatılmaması gerektiği ifade edilir. Kapak kapatıldığında tavadaki buharın dışarı çıkmasının engellendiği belirtilir. Bu durum patateslerin kızarması yerine yumuşamasına neden olunur. Daha çıtır bir sonuç elde edilmesi için kapağın açık bırakılması önerilir.
Patates Kavurması Yaparken Kapak Kapatılır Mı?

Patates kavurması sırasında kapağın kapatılması genellikle tercih edilmez. Kapak kapatıldığında tavanın içinde nem birikmesine yol açıldığı görülür. Biriken nem nedeniyle patateslerin dış yüzeyinin kızarmasının zorlaştığı bilinir. İdeal bir kavurma için patateslerin açık tavada pişirilmesi gerektiği vurgulanır.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo