Patates Kavurmasının Çıtır Çıtır Olması İçin Ne Yapılmalı?

15 Aralık 2025, 11:26 tarihinde güncellendi.
Patates kavurmasının çıtır olması için patateslerin doğrandıktan sonra suda bekletilerek nişastasının azaltılması ve iyice kurulanması sağlanmalıdır. Kavurma işleminin kızdırılmış yağda ve önceden ısıtılmış geniş tabanlı bir tavada yapılması gerekir. Patateslerin sık sık karıştırılmaması ve yüzeylerinin kızarmasına izin verilmesi önemsenmelidir. Tuz ve baharatların pişirme sonuna doğru eklenmesiyle patateslerin yumuşaması önlenmiş olur.
Patates Kavurmasının Çıtır Çıtır Olması İçin Ne Yapılmalı?

Patateslerin eşit boyutlarda doğranmasına dikkat edilerek her parçanın aynı sürede kızarması sağlanmalıdır. Kavurma sırasında tavanın fazla doldurulmaması ve patateslerin üst üste gelmemesi tercih edilmelidir. Pişirme süresince orta-yüksek ısının korunmasıyla dış yüzeylerin sertleşmesi desteklenir. Servisten hemen önce fazla yağın süzülmesiyle patateslerin çıtırlığının korunması amaçlanır.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo