Mayasız 3-2-1 Poğaça Tarifi
Palamutun taze olduğundan emin olmak, lezzet ve nem için kritiktir. Balığı ızgara veya fırında nazikçe pişirmek kurumasını önler. Pişirme sırasında üzerine az miktarda zeytinyağı sürmek eti daha yumuşak yapar.
Balığın taze olmasına ve gözlerinin parlak, eti sıkı olmasına dikkat edin. Taze balık daha nemli ve lezzetli olur.
Izgara veya fırında pişirirken balığı çok fazla kurutmamaya özen gösterin. Orta ateşte, kısa sürede pişirmek eti yumuşak tutar.
Palamutu pişirmeden önce zeytinyağı, limon ve baharatlarla marine etmek veya pişirme sırasında balığın üzerine az miktarda yağ sürmek, kurumasını önler.
Palamutun içi hafif pembe ve yumuşak kalacak şekilde pişirmek önemlidir. Aşırı pişirmek eti sert ve kuru yapar.