Orjinal Katmer Hamuru Nasıl Yapılır?

28 Kasım 2025, 13:44 tarihinde güncellendi.
Gaziantep katmeri, Antep mutfağına özgü, ince açılmış yufkanın arasına kaymak, toz şeker ve bolca Antep fıstığı konularak yapılan geleneksel bir tatlıdır. Gelin, orijinal katmer hamurunun yapılışına birlikte göz atalım.
Orjinal Katmer Hamuru Nasıl Yapılır?

Katmer, Gaziantep’te çoğunlukla tatlı niyetine yenir ve yanında çay ya da süt ikram edilir. Geleneksel olarak “yeni evlenen çiftlere tatlı bir başlangıç olsun” diye düğünden sonraki sabah damada götürülmesi de bir âdettir. Orijinal Gaziantep katmerinin en önemli sırrı hamurundadır. Katmer hamuru, baklava hamuru gibi çok ince açılabilen, elastik yapılı bir hamurdur. İçinde maya bulunmaz; sadece un, su ve tuzla hazırlanır.

Simit katmerin içinde ne var ve katmer yapmanın kolay yollarına da göz atın.

Orijinal Katmer Hamuru Nasıl Yapılır?

Malzemeler;

  1. 500 g un (iyi kalite, yüksek glutenli un tercih edilir)
  2. 1 çay kaşığı tuz
  3. 250 ml su (yaklaşık, kontrollü eklenir)
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo