Ördek eti genellikle kırmızımsı koyu bir renktedir. Tavuk etinden daha koyu, sığır etinden ise biraz daha açık tonludur. Piştikçe kahverengi ve parlak bir görünüm alır.

- Ördek eti genellikle kırmızımsı koyu renktedir.
- Tavuk etine göre daha koyu, sığır etine göre biraz daha açık tonda olur.
- Göğüs kısmı koyu kırmızıya yakın renkte, but kısımları daha da koyudur.

- Derisinin altında yağ bulunduğu için pişerken parlak bir görünüm kazanır.
- Piştikçe rengi kahverengimsi ve karamelize bir tona dönüşür.
Şunlara da göz atın:
- Ördek Eti Buzlukta Ne Kadar Saklanabilir?
- Ördek Eti Yıkanır Mı?
- Ördek Eti Fırında Pişer Mi?
- Ördek Haşlarken Suyuna Ne Konur?