Ördek Eti Buzlukta Ne Kadar Saklanabilir?

29 Kasım 2025, 11:06 tarihinde güncellendi.
Ördek eti derin dondurucuda -18°C’de 6 aya kadar saklanabilir, parçalanmış etler ise 4-6 ay dayanır. Pişmiş ördek dondurulmuşsa en fazla 2-3 ay içinde tüketilmelidir. Çözündürülen ördek eti tekrar dondurulmamalı ve 1-2 gün içinde yenmelidir.
Ördek Eti Buzlukta Ne Kadar Saklanabilir?

Ördek eti buzlukta 6 aya kadar tazeliğini korur. Pişmiş hali dondurulduğunda 2-3 ay içinde tüketilmelidir. Çözüldükten sonra tekrar dondurulmamalı ve kısa sürede yenmelidir.

ördek

Taze bütün ördek

Derin dondurucuda -18°C’de 6 aya kadar saklanabilir.

Parçalanmış ördek eti

But, göğüs gibi parçalar 4-6 ay dayanır.

Pişmiş ördek

Dondurulmuşsa 2-3 ay içinde tüketilmelidir.

ördek

Vakumlu paketleme

Saklama süresini 1-2 ay daha uzatır.

Çözündürme sonrası

Tekrar dondurulmamalı, 1-2 gün içinde tüketilmelidir.

Şunlara da göz atın:

  1. Ördek Eti Yıkanır Mı?
  2. Ördek Eti Fırında Pişer Mi?
  3. Ördek Eti Sirkeli Suda Bekletilir Mi?
  4. Ördek Haşlarken Suyuna Ne Konur?
  5. Ördek Eti Kaç Saatte Haşlanır?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo