Ördek eti fırında kolayca pişer ve içi sulu, dışı çıtır olur. Pişirmeden önce baharat ve tuzla marine edilmesi lezzeti artırır. 180–200°C’de 1–2 saat pişirip arada yağını kullanmak en iyi sonucu verir.
Ördek eti fırında rahatlıkla pişer; özellikle bütün ördek veya parça etler, fırının eşit ısısı sayesinde içi sulu, dışı çıtır olur.
Derisi yağlı olduğundan, etin üzerine baharat ve tuz sürüp, derisine küçük delikler açmak veya yağını almak, daha dengeli bir pişirme sağlar.
Ördek eti, yağlı ve yoğun bir et olduğu için 180–200°C’de 1–2 saat arasında (et ve büyüklüğüne göre) pişirilmelidir.
Etin kurumasını önlemek için fırın tepsisine az su veya portakal, elma gibi meyveler eklenebilir; ayrıca pişirme sırasında etin kendi yağıyla arada sulanması sağlanır.
Baharatlar, bal, soya sosu veya nar ekşisi ile marine ederek, hem lezzeti artırabilir hem de derinin çıtırlığı ve rengini güzelleştirebilirsiniz.
Şunlara da göz atın: