Nohut Islatırken Neden Tuz Atılır?

28 Kasım 2025, 15:06 tarihinde güncellendi.
Nohut ıslatılırken tuz atılması, hem dokusunu hem de lezzetini olumlu etkiler. Tuz, nohutun hücre duvarlarını gevşeterek daha hızlı ve eşit şekilde yumuşamasını sağlar ve pişirme sırasında çatlamasını önler. Aynı zamanda nohuta doğrudan tat katar, suyunun rengini korur ve pişmiş nohudu daha parlak gösterir. Ek olarak, tuz nişastanın çözülmesine yardımcı olarak sindirimi kolaylaştırır ve nohutun lezzetini daha zengin hale getirir.
Nohut Islatırken Neden Tuz Atılır?

Nohut ıslatılırken tuz kullanmak, pişirme süresini kısaltır ve dokusunu dengeler. Tuz, nohudun yüzeyini güçlendirerek dağılmasını engeller. Ayrıca, iç kısmına nüfuz ederek lezzetini artırır ve yemeklerde daha tatlı bir aroma sağlar. Bunun yanında, tuzlu suda ıslatılan nohut sindirimi daha kolay ve gaz yapıcı etkisi daha az olur.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo