Neden Dondurulmuş Kıymayı Pişirmekten Kaçınmalısınız?

Kıyma yemeklerle sıklıkla kullanılan bir et türüdür. Fazla alındığında bütün ya da parçalara ayrılarak dondurucuda saklamak en sık yapılan saklama türlerindendir. Peki neden dondurulmuş kıymayı direk pişirmekten kaçınmalısınız?
Neden Dondurulmuş Kıymayı Pişirmekten Kaçınmalısınız?
30 Mayıs 2023, 15:13

Bu hepimizin başına gelir - akşam yemeği zamanı gelir ve donmuş eti asla buzunu çözmek için çıkarmadığınızı fark edersiniz. Anında yüz avuç içi ve sesli iç çekişi işaret edin. O pound donmuş kıyma bloğunu doğrudan sıcak tavaya atmak cazip (ve uygulanabilir) olsa da, mutlak bir ihtiyaç duymadığınız sürece gerçekten yapmak isteyeceğiniz bir şey değildir. Mikrodalganız da bir girdap vermek için fısıldıyor olabilir, ancak buz çözme düğmesi koyun postuna bürünmüş bir kurt gibidir - mikrodalgada pişirilen etten pek iyi (veya bu örnekte güvenli) çıkmaz.

Bozuk Kıyma Nasıl Anlaşılır? Kıymanın Bozuk Olduğunu Nasıl Anlarız?

Dondurulmuş kıymayı doğrudan sıcak bir tavaya döktüğünüzde, pişirmek sadece iki kat daha uzun sürmeyecek, aynı zamanda arzu edilenden daha az tat ve doku ile sonuçlanacaktır. Neden? Etteki lezzetin büyük kısmı, doğal sularında kalma eğilimindedir. Bir kez dondurulduktan sonra, doğal sıvılar kristalleşir ve bunda yanlış bir şey yoktur... ta ki bu kristaller çözülmeye başlayana kadar. Bu kristaller doğrudan buzludan sıcak bir tavaya gidiyorsa, pişecek ve kaybolacaklar, lezzet ve nem de öyle. Bir kasede donmuş bir akşam yemeğini veya bir avuç donmuş Brüksel lahanasını mikrodalgada ısıttığınızda, ısındıkça yemeğin dibinde bir ton sıvı kaldığını bir düşünün. Buz çözme için uygun zaman verildiğinde, doğal sıvılar pişirmeden önce etin içine geri girebilir.

Dondurulmuş Kıyma Nasıl Çözdürülür?

Su İle Buz Çözme İşlemi Nasıl Hızlandırılır?

Kıymayı çözmenin en iyi ve en güvenli yolu gece boyunca buzdolabında olsa da, donmuş kıymayı dokusunu ve lezzetini korurken hemen pişirmek istiyorsanız her şey kaybolmaz. Buz çözme sürecini hızlandıracak ve etin bütünlüğünü doğrudan tavaya eklemekten çok daha iyi koruyacak birkaç yöntem vardır.

İlk yöntem, sıkıca sarılmış dana etini soğuk su dolu bir kaseye koyup suyun altında tutmaktır (bunu kolaylaştırmak için ağır bir tabak veya konserve mamul koyabilirsiniz). Soğuk bir sıcaklığı korumak için suyu her 30 dakikada bir değiştirin. Bu işlem, boyutuna bağlı olarak kabaca bir ila dört saat arasında sürecektir.

İkinci seçenek biraz daha fazla su israfıdır. Güvenli bir şekilde sarılmış kıymayı plastik bir torbaya koyun (veya paketin sızdırmaz olduğundan emin olun) ve eriyene kadar soğuk akan suyun altına koyun. Bu, daha küçük et porsiyonları için daha iyi bir seçenek olabilir.

Şunlara da göz atın;

  1. Kıymalı börek tarifleri
  2. Dondurulmuş kıyma nasıl çözülür?
  3. Bozuk kıyma nasıl anlaşılır?
  4. Kıymalı yemekler
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo