Neden Bazı Peynirleri Tel İle Dilimlemek Daha Kolay?

İster akşam yemeklerinde ister kahvaltılarda hazırlanan peynir tabaklarının sunumunu hazırlarken peynirlerin muntazam şeklinde dilimlendiğini görebilirsiniz. Bu peynirlerin bu kadar düzgün gözükmesinin sebebi kesim şeklidir. Bazı peynirler tel ile daha kolay dilimlenir. Neden bazı peynirleri tel ile dilimlemek daha kolay?
Neden Bazı Peynirleri Tel İle Dilimlemek Daha Kolay?
27 Mart 2023, 13:53

Şarküteri masaları ilgi odağında ve nedenini anlamak kolay: Çeşitli şarküteri ürünleri ve aksesuarları titizlikle bir tepside bir araya getiriliyor ve arkadaşlar arasında paylaşılıyor. İster akşam yemeklerinde ister kahvaltılarda hazırlanan peynir tabaklarının sunumunu hazırlarken peynirlerin muntazam şeklinde dilimlendiğini görebilirsiniz. Bu peynirlerin bu kadar düzgün gözükmesinin sebebi kesim şeklidir.  Yemesi bu kadar kolay olan bir şeyi dilimlemek nasıl bu kadar zor olabilir? Bozulmamış, mükemmel şekilde porsiyonlanmış parçalar üretmek için en iyi niyetlerle yola çıktınız, ancak sonuç düzensiz, ufalanan parçalardan oluşan bir karmaşa. Peynir teli peynir kesmek için mükemmeldir. Bu mutfak aleti, yarı sert ve sert peynirleri keserken peynir bıçağından çok daha üstündür.

peynir çeşitleri

Peynir Teller Sürtünmeyi En Aza İndirir

Yaşadığınız yemek sıkıntısı ne olursa olsun, onda dokuzunun bilimsel bir çözümü vardır ve peynir dilimlemek bu %90'ın içine girer. Bu özel mücadelenin kaynağı: Sürtünme. Bu süt ürünlerini dilimlemek için tasarlanmış bıçaklar genellikle kördür. Bu nedenle, sert veya yarı sert peynir kesiyorsanız, bu kenarı aşağı kaydırmak için önemli bir baskı uygulamanız gerekir. Bu, bloğu ezerek daha yoğun ve dilimlenmesini zorlaştırır. Bıçağı aşağı doğru ittikçe daha da zorlaşıyor.

Daha keskin bir bıçak kullanmak da harika bir çözüm değil. Evet, ilk kesimi yapmak için daha az baskı gerekir. Ancak, sert peynirin sadece yoğun olmadığını, aynı zamanda yapışkan olduğunu da unutmamalısınız. Bir bıçak kalın bir süt ürünü bloğunu dilimlerken ona yapışır ve sürtünme yaratır. Bu, bıçağı içeri itmek için bir kez daha daha fazla baskı uygulanmasını gerektirir, bu da alttaki peynirde çatlaklar oluşturabilir. İlk kareye geri döndün.

Tersine, bir peynir teli, düz yüzeyli bir bıçağa göre çok daha küçük bir yüzey alanına sahiptir; bu, peynirin mutfak aletinize yapışması için daha az alan ve dolayısıyla daha az sürtünme anlamına gelir. Sonuç, tereyağı gibi pürüzsüz bir kesim ve her seferinde mükemmel, bozulmamış bir parçadır. Bu nedenle, inanılmaz şarküteri tahtaları yapımında bir sonraki adımı atmak istiyorsanız, bir tel peynir dilimleyiciye yatırım yapın. Fizik senin tarafında.

Şunlara da göz atın;

  1. Peynirli tarifler
  2. Çökelek peynirli tarifler
  3. Keçi peyniri nasıl yapılır?
  4. Dil peynirli tarifler
  5. Küflü peynir yenmeli mi?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo