Geçtiğimiz ay, şef Alfredo Russo’nun restoranı ORO by Alfredo Russo’nun ardından, şef Emre Şen’in İstanbul'daki Clove restoranında gerçekten şahane birer tadım deneyimi yaşadım.
Russo, çağdaş mutfak anlayışını Akdeniz ve Ege’nin zengin malzemeleriyle bir araya getirerek, benzersiz bir fine dining deneyimi sunuyor.
Dünyaca ünlü İtalyan şef Alfredo Russo, menüsünü geleneksel tatları modern mutfak teknikleriyle harmanlayarak oluşturmuş.
Az da olsa sohbet etme fırsatı bulduğum Russo, “Yerel malzemeleri merkeze alan, Akdeniz ve İtalyan mutfaklarından ilhamla yeniden yorumlanan yemekler hazırladık,” diyerek söze başladı.
Bence Bodrum limonuyla hazırladığı tatlı da bu anlayışın leziz örneklerinden biri.
"İtalyan zarafeti, Bodrum’un ruhu" diyerek devam etti ve şöyle ekledi:
“Burada amaç, İtalyan mutfağını birebir adapte etmek değil; yerel malzemeleri ustalıkla işleyerek sofistike bir deneyim yaratmak.”
Minimalist sunumlar, net tatlar, yerel otlar, taptaze deniz ürünleri ve bölgeye özgü peynirler, ORO’nun mutfağının vazgeçilmezlerinden.
Biraz tuzlu bir yemek şöleni olsa da, mutlaka deneyin derim.
İstinyePark Markalar Meydanı’nda yer alan Clove, Başak Soykan ve Yaprak Baltacı’nın 10 yıllık Morini başarısının ardından, Michelin yıldızlı ünlü şef Emre Şen ile birlikte açtıkları ortak bir mekan.
Clove, İstanbul yeme-içme dünyasının en iddialı adreslerinden biri bence.
Emre Şen’in büyük beğeni toplayan menüsünde ağırlıklı olarak Akdeniz lezzetleri yer alsa da, Uzak Doğu ve Güney Amerika esintilerini de hissetmek mümkün.
Yeme-içme konusunda tutucu olanları da düşünmüşler.
Menüde mevsime göre değişen yemeklerin yanı sıra, her daim yer alacak klasik tatlara da yer verilmiş.
Bahsetmek gerekirse; ıkura & nori pancake, tuna tiradito, istiridye kabuğunda karides, Kore usulü tavuk, pizza tartufo, bakır tavada deniz mahsulleri, steak frites, confit ördek, craquelin profiterol ve sıcak çikolatalı kurabiye gibi tatlar menünün öne çıkanlarından.