Mozzarella Nasıl Saklanır?

Mozzarella, makarna, pizza ve salata gibi çoğu İtalyan yemeğinin temelidir. Bu lezzetli peynir nasıl saklanır sizler için anlattık. İşte, mozzarella nasıl saklanır:
Mozzarella Nasıl Saklanır?
17 Mayıs 2023, 16:09

Mozzarella, makarna, pizza ve salata gibi çoğu İtalyan yemeğinin temelidir. Yemek yapmayı seviyorsanız, taze veya rendelenmiş mozzarella gerektiren bazı tariflerle karşılaşmış olabilirsiniz. Tam olarak ihtiyacınız olan miktarda peynir alsanız bile, fazladan biraz kalmış olabilir. Mozzarella'nızın bozulmasını önlemek için buzdolabında veya derin dondurucuda saklayarak günlerce tadını çıkarabilirsiniz.

mozarella

Mozzarella Nasıl Taze Tutulur?

  1. Taze mozzarellayı, varsa sıvı kabında saklayın. Taze mozzarellanızı mağazadan aldıysanız, alt kısmında sıvı bulunan hava geçirmez bir kap içinde gelmiş olabilir. Mozzarellanızı nemli tutmak için bu kapta saklayın.
  2. Mozzarellanızı vakumlanmışsa bir kase soğuk suya aktarın. Mozzarellanızı vakumlu paketinden çıkarın ve soğuk su dolu geniş bir kaseye koyun. Peynirinizi buzdolabında sakladığınız her gün suyunu değiştirin. Bu, mozarella'nın içinde oturduğu peynir altı suyunu taklit edecek ve peynirin kurumasını önleyecektir.
  3. Mozzarellayı buzdolabında 2-3 gün saklayın. Taze mozzarellanızı buzdolabınızın orta rafına yerleştirin. En iyi tat ve tazelik için mozzarellanızı mümkün olan en kısa sürede yemeye çalışın.
  4. Mozzarellanızı servis yapmadan 1 saat önce buzdolabından çıkarın. Mozzarella, oda sıcaklığında en iyi tadı verir. En iyi lezzet için peynirinizi kullanmadan önce ısıtmak için yaklaşık 1 saat buzdolabından çıkarın.

mozarella

Rendelenmiş Mozzarella Nasıl Saklanır?

  1. Mozzarella peynirinizi açtıktan sonra streç filmle sarın. Mozzarella genellikle vakumlu paketlenir. Peynirinizi açtıktan sonra hava ile temas etmemesi ve sertleşmemesi için tekrar streç film ile sarın.
  2. Rendelenmiş mozzarellayı ambalajında kapatın. Rendelenmiş mozzarella peyniri genellikle yeniden kapatılabilir bir torba veya küvet içinde gelir. Mozzarellanızı açar açmaz geri kalanını geldiği pakete kapatın.
  3. Mozzarellanızı buzdolabınızın sebzelik çekmecesinde saklayın. Buzdolabınızın sebzelik çekmecesi, buzdolabınızın geri kalanından farklı bir nem seviyesine sahiptir. Peynirinizin saklarken kurumasını önlemek için bu çekmeceyi kullanın.[8]
  4. 21 gün içinde somun ve rendelenmiş mozzarella yiyin. Somun ve rendelenmiş mozzarella, taze mozzarelladan çok daha uzun süre saklanabilir. Onları ilk açtıktan sonra 21 ila 28 gün içinde yiyin.
  5. Açılmamış mozzarella paketlerini 3 ay boyunca dondurucuda saklayın. Peynirinizin vakumlu mührünü delmediyseniz, yemeden önce dondurucuda saklayın. Kullanmadan önce 1 gün buzdolabında eritin.

Şunlara da göz atın;

  1. Mozzarella peyniri nedir?
  2. Hellim peynirli tarifler
  3. Obruk peyniri nedir?
  4. Peynşr altı suyu nedir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo