HORECA sektöründe gıda atıklarına karşı hassasiyetin artırılması, şefler ve sektör profesyonelleri tarafından bu mücadelenin benimsenmesi ve uygulanması amacıyla gerçekleşen “HORECA Sektöründe Gıda İsrafıyla Mücadele Eğitimleri” 18 Ocak’ta başlıyor. İki etapta gerçekleşecek eğitimlerle 200’e yakın şef ve sektör profesyonelinin gıda israfıyla mücadele konusunda etkili bir başlangıç yapmalarına, işletmeleri için hedefler koymalarına ve faaliyetlerine uyan başarılı bir gıda yönetimi stratejisi geliştirmelerine yardımcı olunması hedefleniyor.
30 yılı aşkın bir süredir Türk mutfak kültürünü korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Metro Türkiye, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde gıda israfını önlemek üzere HORECA (otel, restoran, kafe) sektörüne yönelik eğitimlere başladığını duyurdu.
Metro Türkiye’nin 30’u aşkın ülkede faaliyet gösteren bir iş ağına sahip olmasının sağladığı bilgi birikiminden ve diğer ülkelerdeki deneyimlerinden faydalanarak geçtiğimiz yıl hazırladığı “Otel, Restoran ve Diğer Toplu Tüketim Yerlerinde Gıda İsrafı İle Mücadele Kılavuzu” isimli rehberin baz alındığı “HORECA Sektöründe Gıda İsrafıyla Mücadele Eğitimleri” 18 Ocak’ta başlıyor. İki etaptan oluşan eğitimlerin ilk kısmı online olarak; ikinci kısmı ise, online eğitimini tamamlayan katılımcılardan oluşan gönüllülerin fiziki katılımıyla, gastronomi keşif platformu olarak Metro Türkiye bünyesinde hayata geçirilen Gastronometro’nun mutfağında 6 saatlik uygulamalı bir eğitim şeklinde gerçekleşecek. Tamamlanan her eğitim için tüm katılımcıların eğitim katılım sertifikasını almaya hak kazanacağı eğitimlerle 200’e yakın şef ve sektör profesyoneline ulaşılması hedefleniyor.