Mayasız Poğaça Neden Sert Olur?

13 Aralık 2025, 09:55 tarihinde güncellendi.
Mayasız poğaçalar genellikle unun fazla veya protein oranı yüksek olmasından dolayı sertleşir. Hamura yeterli yağ ve sıvı eklenmemesi de dokusunun kuru ve yoğun olmasına yol açar. Ayrıca hamurun fazla yoğrulması glutenin çok gelişmesine neden olarak poğaçaların lastiksi ve sert olmasına sebep olur. Son olarak fırında uzun süre veya çok yüksek sıcaklıkta pişirmek poğaçaların kurumasını ve sertleşmesini tetikler.
Mayasız Poğaça Neden Sert Olur?

Mayasız poğaçalar bazen hamurun doğru kıvamda hazırlanamamasından dolayı sertleşir. Sıvı ve yağ oranının az olması, poğaçaların kabarıp yumuşak olmasını engeller. Hamurun çok yoğrulması dokunun sıkı ve sert olmasına yol açar. Ayrıca pişirme süresi ve sıcaklığının uygun olmaması, poğaçaların kolay kuruyup sertleşmesine neden olur.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo