Mayasız pişi, kısa sürede hazırlanan pratik bir hamur işidir. Hamur ne çok sert ne de çok yumuşak olacak şekilde yoğrulmalıdır. Kızartma sırasında pişilerin her iki yüzü de altın rengi olana kadar çevrilir.

- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı yoğurt veya süt (hamuru daha yumuşak yapmak için)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ (hamura)
- ½ su bardağı su (yaklaşık, hamurun kıvamına göre ayarlanır)
- Kızartmak için sıvı yağ
Şunlara da göz atın:
- 5 Dakikada Fırından Yeni Çıkmış Gibi: En Kolay 5 Hamur İşi
- Hamur İşleri Fırında Fanlı Mı Pişer Fansız Mı?
- Mayalı Hamurun Püf Noktaları Nelerdir?
- Hamurun Kabarmasını Sağlayan 10 Etken