Mantar Nasıl Dondurulur?

Mantar oldukça lezzetlidir. Farklı çeşitleri vardır. Mantarları dondurarak saklamak istiyorsanız mantarların nasıl dondurulacağını merak ediyor olabilirsiniz. İşte, mantar nasıl dondurulur:
Mantar Nasıl Dondurulur?
02 Mayıs 2024, 10:35

Bir mantar aşığıysanız, mevsimindeyken en sevdiğiniz mantar çeşitlerini stoklarsanız kendinize teşekkür edeceksiniz. Ardından, en sevdiğiniz yemeklerde kullanmaya hazır olana kadar ve elinizde varsa tek bir tanesini bile ziyan etmemek için dondurun.

Taze görünen ve kokan mantarları seçin. Kuru, buruşmuş, kararmış, küflenmiş, kötü benekleri olan veya hoş olmayan bir koku yayan mantarlardan kaçınılmalıdır. Sadece iyi durumda olan mantarları dondurun.

Temizle ve Hazırla

Mantarları soğuk suda yıkayın ve saplarının uçlarını kesin. Çapı bir inçten fazla olan mantarlar dilimlenmeli veya dörde bölünmelidir.

Dondurmak, mantarların rengini ve dokusunu değiştirerek onları hem daha koyu hem de daha yumuşak hale getirecektir. Buharda pişirilmiş mantarlar, sote mantarlardan daha uzun dondurucu ömrüne sahiptir.

mantar

Dondurmak için Pişirme

Mantarlar dondurulmadan önce pişirilmelidir. Bunu başarmanın iki yolu vardır:

  1. Soteleme: Mantarları bir tavada az miktarda tereyağı veya sıvı yağ ile yüksek ateşte ısıtın. Onları yaklaşık beş dakika veya mantarlar tamamen pişene ve sıvının çoğu buharlaşana kadar pişirin.
  2. Buharlama: Buharlamanın koyulaştırma etkisini en aza indirmek için, mantarları bir çay kaşığı limon suyu veya 1 1/2 çay kaşığı sitrik asit ve bir litre suya beş dakika batırın. Ardından, önerilen sürelere uyarak buharlayın:

-Bütün mantarlar: 5 dakika

-Düğme mantarları: 3 1/2 dakika

-Dörde bölünmüş mantarlar: 3 1/2 dakika

-Dilimlenmiş mantarlar: 3 dakika

En İyi Lezzet için Hızlı Dondurma

Mantarların tamamen soğumasına izin verin. Daha sonra bunları bir çerez kağıdına yayın ve anında dondurun. Tamamen donduklarında, mantarları çerez sayfasından kaldırmak için bir spatula kullanın. Ardından, mantarları dondurucuya uygun kaplara veya torbalara koyun, genişleme için yarım inçlik bir boşluk bırakın ve tekrar dondurucuya koyun.

Kapları kapatmadan önce mümkün olduğunca fazla hava sıkın. Dondurucu yanmasını önlemeye yardımcı olacaktır. Dondurulmuş mantarlar bir yıl içinde tüketilmelidir, ancak ne kadar erken olursa o kadar iyidir. Mantarlarınızı vakumlu paketlenebilir. Mantarlar, yüksek su içeriğine sahip oldukları için diğer besinlere göre don yanıklarına daha yatkındır. Bazen mantarları yıkamanın onları ıslak hale getirebileceğini ve dondurucu yanmasına neden olabileceğini unutmayın. Bazı insanlar dondurucuya koymadan önce basitçe fırçalamayı veya silmeyi tercih eder.

Mantarı Lezzetlendirmenin 8 Yolu

Nasıl Kullanılır?

Dondurulmuş mantar parçalarını doğrudan ısıtılacak tariflere bırakın veya mantarları kullanmadan önce buzdolabında çözün. Mantarlarınızı tek tek dondurduğunuz için, tarifiniz için ihtiyacınız olan kadarını toplayabilirsiniz.

Mantarları Saklamanın Diğer Yolları

Taze mantarlarınız buzdolabında istediğiniz kadar uzun süre dayanmıyorsa, onları saklama şekliniz bu olabilir. Mantarlar sünger gibi olduklarından ve kokuyu emdiklerinden, mantarların çürümemesi için üzerlerine eşya yığmaktan kaçının ve keskin kokulu maddelerden uzak tutun.

Dondurucu alanınız sınırlıysa, taze olanları dondurmak yerine kurutulmuş mantar satın almayı deneyin veya kendiniz kurutun. İhtiyacınız olduğunda yeniden sulandırmak kolaydır ve çok az yer kaplarlar.

Şunlara da göz atın;

  1. Mantar lezzetlendirmenin yoları
  2. Kurutulmuş mantar nasıl saklanır?
  3. Mantar zehirlenmesi nasıl anlaşılır?
  4. Mantarlı tarifler
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo