Kuru Sarımsak Nasıl Saklanır?

28 Kasım 2025, 12:46 tarihinde güncellendi.
Kuru sarımsak; hasat sonrası kabukları kurutulmuş sarımsak başları veya dehidrate edilmiş sarımsak ürünleri anlamına gelir. En iyi saklama yöntemleri; kabuklu sarımsağı serin, kuru ve havadar bir yerde tutmak, kurutulmuş toz/granülleri ise hava geçirmez kapta karanlık ortamda muhafaza etmektir.
Kuru Sarımsak Nasıl Saklanır?

Pazar ve marketlerde satılan, hasat sonrası kurutulup sert dış kabuğu oluşmuş, raf ömrü uzatılmış normal sarımsak başına “kuru sarımsak” denir. Dişleri nemsiz, kabukları kağıt gibi kurudur.

Sarımsak kurutma yöntemleri ve sarımsak dondurma tekniklerine göz atın.

Kuru Sarımsak Nasıl Saklanır?

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo