Sarımsak Nasıl Dondurulur?

Elinizde fazla sarımsak varsa dondurucuda sarımsakları saklayabilirsiniz. Dondurucudaki sarımsak yemeklere kolayca dahil edilebilir. İşte, sarımsak nasıl dondurulur:
Sarımsak Nasıl Dondurulur?
28 Temmuz 2023, 12:10

Dondurulmuş sarımsağın çözüldükten sonra hala lezzetli olup olmadığı konusunda bazı tartışmalar olsa da, sarımsağı dondurmak mümkündür. Önce küçük bir miktarla deney yapmak ve onu dondurmanın başarılı olup olmadığına kendi kararınızı vermek isteyebilirsiniz, ancak birdenbire ellerinize bol miktarda sarımsak bulaşırsa, bu çok yararlı olabilir.

Sarımsak kokusu nasıl geçer? 12 pratik öneri

Bütün Sarımsak Nasıl Dondurulur?

  1. Kaliteli sarımsakları seçin. Sadece nazikçe silerek görebildiğiniz tüm kirleri çıkarın.
  2. Yeniden kapatılabilir bir dondurucu torbasına atın. Etiket ve tarih (tarih daha önemlidir; bunun bir sarımsak olduğunu muhtemelen görebilirsiniz.
  3. Tek yapmanız gereken bir dişi soymak, kabuğunu soymak ve normal şekilde kullanmak. Çözülmesi uzun sürmeyecek ama dikkatli olursanız donmuş durumdayken rendeleyebilir veya (keskin bir bıçakla) doğrayabilirsiniz.

Önceden Kıyılmış Sarımsak Taze Sarımsak Kadar İyi mi?

Doğranmış Sarımsak veya Bütün Diş Nasıl Saklanır?

  1. Sarımsak dişlerini çıkarın. Her birini soyun.
  2. İster diş olarak bırakın, ister küçük parçalar halinde doğrayın.
  3. Dişleri veya kıyılmış sarımsakları streç film veya folyoya sarın. Sarılmış sarımsağı açılıp kapanabilir bir dondurucu torbasına koyun.
  4. Dondurun. Kıyılmış kütleden ihtiyacınız olan her şeyi kırarak kullanın veya sadece bir diş alın. (Dişler lapa haline geldiyse, daha fazla parçalanmasına izin veren sadece yemek pişirmek için iyidir).

Yağlı Sarımsak Nasıl Dondurulur?

  1. Uygun bir sarımsak seçin. Sarımsak dişlerini ayırın ve soyun.
  2. Dişleri bir mutfak robotuna veya karıştırıcıya yerleştirin. 2 ölçü yağa 1 ölçü sarımsak oranında yağ ekleyin.
  3. İki malzemeyi birleştirmek için püre haline getirin veya karıştırın. Koku aktarımını önlemek için kapaklı, dondurucuya dayanıklı bir kaba aktarın.
  4. Kullanın. Makarna sosu yapmak, etlere, güveçlere ve diğer yemeklere sarımsak aroması katmak ve tavada kızartma veya sote yapmak için bir çay kaşığı veya tereyağı bıçağı sokun ve gerektiği kadar yağlı sarımsak alın.

Şunlara da göz atın;

  1. Bazı sarımsak dişleri neden küçük?
  2. Taze sarımsak nasıl saklanır?
  3. Sarımsak kokusu nasıl geçer?
  4. Evde sarımsak tozu nasıl yapılır?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo