ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER KURBAN ETİ NASIL SAKLANIR? ET NE ZAMAN BUZLUĞA KONULUR?

KURBAN ETİ NASIL SAKLANIR? ET NE ZAMAN BUZLUĞA KONULUR?

Kurban eti nasıl saklanır, nasıl muhafaza edilir? Et dışarıda ne kadar dayanır? Kurban eti buzluğa ne zaman konulur? İşte, kurban etini saklama yöntemleri ve püf noktaları
Kurban Eti Nasıl Saklanır? Et Ne Zaman Buzluğa Konulur?

Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte etler paylaştırılmaya ve buzluklarda ki yerini almaya başladı bile. Peki, kurban etini doğru saklıyor musunuz? Kurban eti nasıl saklanmalı? sorularının cevaplarını yazımızda derledik. Bu güzel bayramı sevdiklerimizle birlikte geçirirken, kurban etini saklama, mühürleme ve pişirme işlemlerini de doğru bir şekilde yapmaya özen gösterelim.


Kurban Eti Nasıl Saklanır?

Öncelikle kurban eti kesildiği gün pişirilmemelidir. Bunun yerine en az 12 saat dinlendirilmesi lezzetini arttıracaktır. Kurban etinin sıcaklığını düşürmek için ilk 4-5 saat buzdolabında bekletilmelidir. Eğer uzun süre saklanacaksa, uygun boyutlar halinde kesilmeli ve hava almayacak poşetlere konulmalıdır. Kurban etini uzun süre saklamak istiyorsanız, buzdolabının dondurucu bölümünü kullanabilirsiniz. Kurban eti buzdolabının normal kısmında en fazla 5-6 gün saklanabilirken, daha uzun saklamak için mutlaka dondurucu kısmı kullanılmalıdır. Birkaç gün içerisinde dondurucuya konulmayan ve tüketilmeyen etler, kokmaya ve yeşillenmeye başlar. Böyle bir durumla karşılaştığınızda etin bozulan kısımları kesilerek atılmalı ve tüketilmemelidir. Diğer et türlerine göre daha çabuk bozulan kıyma, buzdolabında en fazla 3 gün bekletilmelidir. Etleri keserken mutlaka temiz malzemeler kullanılmalıdır. İsteğe göre etler kavurma yapıldıktan sonra hava almayan poşetlerde muhafaza edilebilir.


Kurban Eti Nasıl Paketlenir?

Kurban etini temiz bıçak ile küçük parçalara ayırın. İdeal boyutlar kuşbaşı ölçüsüdür. Ayrıca kasaptan çektirerek kıyma haline de getirebilirsiniz. Buzdolabı poşeti kullanılacaksa, hava almadığından emin olunmalıdır. Gerekli görülürse iki adet poşet kullanılabilir. Hava almamasını garantilemek için kilitli poşetler daha verimlidir. Poşet tamamen doldurulursa, etin her tarafı eşit donmayacaktır. Bu yüzden poşetler orta boyutlarda doldurulmalı, ağız kısmında boşluk bırakılmalıdır.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!